הסרת יבלת מבין אצבעות כף הרגל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

26/05/2017 | 11:50 | מאת: יבלת

אני סובלת מלימפאדמה ראשונית קלה מזה 45 שנה, שמתרכזת בעיקר בכפות הרגליים עם דגש על האצבעות, כמעט ללא שינוי. לאחרונה התהוותה יבלת בצד אחת האצבעות. לא ידועה לי טיבה, ויראלית או כתוצאה מלחץ. בעבר הרחוק בוצעה הסרת יבלת ממשטח הדריכה באמצעות חנקן נוזלי. מאחר שהתור לרופאת העור נקבע במועד שאעדר מהארץ ואני מתעתדת ללכת הרבה בתקופת העדרי, חשבתי לטפל בעצמי באמצעות תכשיר Wartner ,בהנחה שאינו דורש מרשם. האם אין בשימוש זה סיכון להחרפת הלימפאדמה. אולי יש טיפול עצמי מסוג אחר שתוכלנה להמליץ עלי?!

26/05/2017 | 12:19 | מאת: יבלת

בנוסף לפנייה הקודמת, רציתי לברר אם טיפול באמצעות חנקן נוזלי מותר. אמנם טופלתי בעבר בדרך זו, אבל אז לא הייתי מודעת לנזקים, שעלולים להיגרם מטיפולים שונים, כדוגמת דיקור. אשמח לתשובתכן המהירה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)