ניקוז לימפאטי תוך כדי טיפול כימותרפי?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

02/11/2004 | 07:59 | מאת: חני

בעקבות סרטן שד והוצאת בלוטות בבית השחי(נגועות), לפני 10 שנים, טופלתי במסאז'ים לניקוז לימפאתי. המחלה חזרה ואני מקבלת טיפולי כימותרפיה מזה מספר חודשים. לאחרונה תפחה ידי מאוד. קיבלתי המלצות לחזור לטיפול בלימפדמה, אך הבנתי שיש המתנגדים לכך תוך כדי מחלה וכימו' מחשש לפיזור. מעוניינת לשמוע דעתכם ומנסיונכם, ואודה על כך מראש.

02/11/2004 | 20:52 | מאת: א.

חני יקרה, ממידע שקיבלתי בזמן המחלה שלי, אסור לעשות שום סוג של עיסוי בזמן שישנם תאים סרטניים פעילים בגוף מחשש לפיזורם בגוף. ברגע שאת עושה עיסוי את מעודדת את זרימת הדם ואת זרימת נוזלי הלימפה ובעצם את גם מעודדת ומפזרת ביתר "יעילות" את התאים הסרטניים. אני בטוחה שגם האונקולוג שמטפל בך יאמר לך זאת. אבל, ישנו עניין אחר. האם בזמן הטיפולים הלימפאטיים שקיבלת לא הותאם לך שרוול לחץ? אם הותאם לך שרוול כזה, אולי בעזרתו תוכלי לשמור על איזשהו איזון במצב של היד ואם יש צורך אולי תוכלי להוסיף על השרוול גם תחבושות לחץ שישפרו קצת יותר את המצב עד שתוכלי לחזור לטיפולים סדירים. הייתי מציעה שתתייעצי על כך עם המעסה שטיפלה בך. מקווה שעזרתי לך במשהו ומאחלת לך הרבה הרבה בריאות ושתחלימי כמה שיותר מהר א.

שלום חני וא., כמה שידוע לי אין איסור לעיסוי לימפטי בזמן טיפול כמוטרפיה. העיסוי אינו מזרז את הזרימה הלימפטית יותר מפעיליות רגילות כמו להתגלגל במיטה, נשימה, הליכה וכ"ו. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)