ליזר נמוך עוצמה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/10/2004 | 13:02 | מאת: רוברט

ליזר נמוך עוצמה לטיפול בקרסולים נפוחים שלא כתוצאה של בעיה קרדיאלית-היכן ניתן לקבל, האם ק"ח כללית מכירה בטיפול זה במסגרתה ולבסוף מה הנסיון עם טיפול זה?

11/10/2004 | 21:29 | מאת:

רוברט שלום, כיום לא ידוע לי על שימוש בליזר נמוך עוצמה במכוני פיזיו' בקופות החולים, העילות הליזר נמוך עוצמה לא הוכחה בצורה חד משמעותית,במקורות יש מאמר אחד התומך ביעולותו במקרה של הורדת נפיחות בקרסול: Low-Level Laser Treatment Can Reduce Edema in Second Degree Ankle Sprains Stergioulas A. Journal of Clinical Laser Medicine & Surgery, 1 April 2004, vol. 22, no. 2, pp. 125-128(4) Mary Ann Liebert, Inc. http://www.ingenta.com/isis/searching/Expand/ingenta?pub=infobike://mal/lms/2004/00000022/00000002/art00008 אך מדובר על תמצית כך שאיני מתחייב על איכות הניסוי ומובהקות התוצאות, לעומת זאת הטיפול בליזר נמוך עוצמה למיטב ידיעתי לא קיבל אישור ה-FDA ומשרד הבריאות הקנדי מפאת חוסר הוכחה ליעילותו. לא נמצאו תופעות לוואי לטיפול, כך שעל פי המקורות אין סיכון לטיפול כזה. ידוע לך מה מקור הנפיחות בקרסול? האם מדובר בבעיה אורטופדית או בעיית כלי דם? אשמח לקבל עוד פרטים, מארק רובין Bpt

12/10/2004 | 22:26 | מאת: איל

מארק רובין שלום וברכות על הפורום החדש שלום גם לרוברט אני לא יודע באמת איך להגיב על תגובתך התמוהה יכולת הלייזר נמוך עוצמה הוכחה בצורה מובהקת ישנו מחקר קליני אחרון שיצא החודש לגביי הנושא ונבדק עם מכשיר הטרהקוואנט המכשיר אינו פעיל יותר דרך קופות החולים אך פעיל במספר מחלקות שונות בבתי חולים שונים בארץ שלא לדבר על חו"ל. המכשיר ניתן לרכישה במחיר זעום ואשמח להרחיב בפנייך או בפניי כל אדם אחר ולהציג מחקרים ותוצאות. אם כבר קם פורום מכובד כזה אז לפחות אפשר לבדוק יותר לעומק. אנתבי איל מטפל בכיר בזן שיאצו, מעסה ומטפל בטרהקוואנט. 0507444443 או ב[email protected]