טיפול בפריצת דיסק - שאלה ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/12/2004 | 16:00 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 32, סובלת מפריצת דיסק L4-5. אני מטופלת בתרופות - ארקוקסיה 90 + כדורים נגד כאבים ופיזיוטרפיה משולבת בדיקור. מיותר לציין שהרופא המטפל המליץ על ניתוח או שאיבת דיסק אבל סירבתי בשלב זה, ונראה לי שכנראה הבחירה שלי היתה נכונה. עד לפני כשבועיים, שיא יכולת התנועה שלי היתה על ארבע או מקסימום עמידה על שתי רגליים למספר שניות, והיו לי כאבים נוראיים והרדמות ברגל, בערך מהברך ועד לאצבעות הרגליים. היום לאחר כחודש, כשבשבועיים האחרונים אני מטופלת גם בפיזיוטרפיה, חל שיפור ניכר, חזרתי לעמוד זקוף, והכאב ברגל, הוא רק בקטע קטן של הרגל משהו בין הברך לקרסול, כאב מעיק מאוד, מטריד כבר כמה ימים, ומידי פעם הרגשת הרדמות עם מעין לחץ על הברך וטיפה מתחיתיה - לצערי אני די מיואשת למרות השיפור הגדול. אני כבר יכולה ללכת רק על העקבים מספר צעדים או על הבוהנים - אם מידע זה חשוב - זו הבדיקה שהרופא תמיד עושה לי. עיקר הכאב שלי הוא בלילה - קשיי מציאת תנוחת שינה מתאימה עד להירדמות ובבוקר מההשכמה לאיזה רבע שעה של סבל (אבל גם זה שיפור, עד לפני כשבוע הייתי מתעוררת כל שעה בערך, ועכשיו אני מצליחה לישון כ-6 שעות רצוף בעזרת כדור שינה אולי התעוררת אחת קטנה במשך הלילה). אשמח לשמוע דעתכם, איך יתכן שנשאר כאב רק בחלק קטן של הרגל, שלא רוצה לעזוב אותי. האם לדעתכם אני בדרך הנכונה להחלמה ? האם יש סיכוי שלאחר ההחלמה, שהפעם לוותה גם בטיפול פיזי ולא רק תרופות כמו בעבר, עשוייה למנוע השנות מקרים כאלה בעתיד. דרך אגב, בעבודתי אני רוב היום יושבת מול מחשב - בחרתי לי כורסת עבודה נוחה, אבל אולי צריכה משהו נוסף לא יודעת. כמו כן, מה דעתך על כל מוצרי המגנטים למינהם, חגורות גב, צמידים, כריות גב, משענות לכסא וכד' ? קל לי להתפתות בזמן הסבל אבל אני מתאפקת. מודה מראש מיכל

08/01/2005 | 11:57 | מאת:

מיכל, באופן כללי הפרוגנוזה בצעירים טובה יותר מאשרר בקשישים, מצבך השתפר מאוד לפי תיאורייך ויש פחות לחץ של הבקע על עצב הרגל מאשר בעבר, בשאיפה תמשיכי להתקדם על היעלמות מוחלטת של סימטומים או לפחות לרמה אשר תוכלי לחיות איתם, על מנת למנוע הישנות המצב, את מוכרחה להתחיל התרגילים לחיזוק ושליטה בשרירי הייצוב (בטן וגב), ברגע שתוכלי מבחינת הכאבים ולהתמיד חודשים ארוכים אם לא כל חייך, לגבי כל אביזרי עזר, אני ממליץ רק על משענת או כרית אשר יוצרים קשת בגב התחתון באיזור הכאב. בהצלחה, מארק רובין BPT