אולטרא סאונד ממושך לצוואר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/10/2004 | 16:49 | מאת: רן לוין

שלום רב הנני בן 28 ומזה 4-5 שנים סובל מכאבים כרוניים בצוואר שלא עברו. לעתים הכאבים יוצרים כאבי ראש. עשיתי סיטי וצילומים שיצאו תקינים. בשנה וחצי האחרונות אני מטופל כל שבוע באופן פרטי על ידי פיזיותרפיסט שעושה לי כל שבוע גם חימום באולטרא סאונד לשרירי הצוואר והטרפז במשך כעשר דקות. לפעמים זה מקל אבל בסך הכל הבעיה לא חלפה. השבוע אמר לי מישהו שאולי הטיפול הממושך באולטרא סאונד לצוואר מזיק. עשיתי כבר כ 75 טיפולים של חימום באולטרא סאונד לצוואר ברציפות. האם יכול להיות שה U.S. הזיק? אם כן איך יודעים? מה לעשות? תודה רבה!

07/10/2004 | 19:31 | מאת:

שלום רן, צר לי לשמוע על כאבי הצוואר שלך, הטיפול באוטראסאונד אינה מסוכן ונטול תופעות לוואי במינונים המקובלים בפיזיו', כך שלדעתי אין שום סיבה לדאגה, סה"כ מדובר בגלי קול (יותר נכון "על קוליים") אשר מגבירים קצב חילוף חומרים במקום המטופל, ובכך מגביר קצב החלמה טבעית של המקום. האולטראסאונד גם יוצר אפקט של חימום מקומי של מספר מעלות לעומקו של רקמה אשר גורם להרפיה שרירית והקלה בכאבים. היתרון הגדול של US נעוץ בכך שניתן לחמם לעומקים של עד 8 ס"מ בניגוד לחימום רגיל ממקור של כרית חימום לדוגמא אשר השפעתו ניכרת עד עומק של 1.5 ס"מ מקסימום. במקרה שלך עושה רושם שאתה מטפל בסמפטומים של הבעיה במקום בשורש הבעיה ובכך נשאר עם כאב כרוני ללא שיפור. המלצתי אלייך היא לחפש דרך יותר אקטיבית לטיפול בבעיה שלך, אשר כוללים תרגילים לחיזוק שרירים מייצבים של הצוואר, מתיחות יומיומיות וטיפול פיזיו' אגרסיבי יותר לפתרון הבעיה אחת ולתמיד. מארק רובין Bpt

07/10/2004 | 20:12 | מאת: רן לוין

תודה על התשובה המאוד מפורטת נראה לי שאתה צודק והפתרון הוא בתנועה ופיתוח השרירים שתומכים בצוואר. הבעיה היא שכבר 5 שנים שרירי הטרפז שלי כל הזמן תפוסים. ובמידה ואני מרים את הידיים לצדדים אפילו ל 10 שניות או מרים ידיים למעלה או לעתים אפילו מסתרק אז מיד יש לי כאב בטרפזים. עשיתי עשרות מסאזים והרפיות אבל זה לא עוזר. מה עושים?