למה לא עונים????

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/01/2007 | 22:21 | מאת: דחוף

שלום ד"ר מספר שאלות לי אליך לפני כחודש וחצי השתחררתי מהצבא וזמן לא רב לאחר מכן קיבלתי התקף כאבי גב עזים. לא עשיתי בצבא שום פעילות פיזית המגבילה אלא ישבתי במשרד.לא הרמתי כבד יותר מכמה קניות בסופר מרקט ולא עשיתי פעולה חדה שונה מגדר הרגיל או משהו כזה. תחילה טיפלתי על דעת עצמי בווולטרן שבוע ושזה לא עבר תניתי לאורטופד הוא נתן לי בנגיי אדום חזק וטיפול פיזיוטרפיה מאחר וחיכיתי לכך ככ"ך המון זמן.....שבעיים וחצי כמעט+_,חלפו טיפה הכאבים השבוע בתחילת השבוע ביקרתי אצל פיזיוטרפיסטית לראשונה.היא אמרה לי לשכב על מיטה מוגבהת ובצד ימין עליון בגב ליד השכם ומתחת לכתף ימין היא עיסתה לי את הגב,מעט צביטות מעט לחיצות חזקות ולאחר מכן גלים קצרים בגב כשישבתי על כסא עם ידיים מוטות מטה והמכשיר על הגב. #א-לשם מה הצביטות?האים זה רגיל סתם מענין... ב#-האים מעסים את הגב עם חומר כלשהוא כייוון שלא הרגשתי פשוט כלום. ג#- לאחר פעם אחת של עיסוי וגלים קצרים לא הוחשה לי הקלה ולמרות שאני עושה תרגילי גב שנתנה המטפלת לא השתנה דבר אולי במקצת. יש לציין שהכאב פחת מאוד מאז הבנגיי וכרית החימום ששמתי יום אחד בלבד פעם אחת בלבד לאחר הגלים הקצרים בלילה אבל.כאשר הם היו בבוקר הגלים קצרים. למחרת הטיפול הרגשתי צריבה,וודאי באופן טבעי מהלחיצות והצביטות. יש לציין שהכאב הולך ובא בא והולך. מה זה יכול להיות?זה מדאיג אותי שזה יותר מידי זמן הכאב מורגש בעיקר בתזוזוזת כלשהן בסחיבות של סלים בהתכופפויות וכו עזרו לי תודה ושבוע טוב

28/01/2007 | 20:06 | מאת:

שלום רב סליחה על העיכוב האירוע שסבלת ממנו נשמע כמו התקף של כאבי גם על רקע דיסקלי כאבי גב נגרמים בעיקר בשל ישיבה מרובה וחוסר פעילות לא להיפך כך שכל מה שעשית או יותר נכון לא עשית בצבא בהחלט יכל לתרום למצבך. הטיפול אותו אתה מתאר בהחלט נשמע כטיפול מקובל: המסאג הוא טיפול נפוץ, בדרך כלל אנו לא מעסים עם חומר וחימום הוא אחד מהטיפולים המוכחים ביותר להורדת כאבים בגב. אין בדרך כלל תוצאות מיידיות ואל תצפה לכאלה. הכאבים חולפים בדרך כלל לחלוטין עד ארבעה חודשים וכל עוד יש הטבה אז אתה בדרך הנכונה. מה שלא נכון זה להפנות את השאלות האלה אלי ולא למטפלת שלך מחובתה להסביר לך את מהות הטיפול מהלכו והתוצאות הצפויות ואם היא לא עושה את זה אז פשוט תשאל. יש לפיזיותרפיסטים ידע רב בנושא ומכיוון שהיא בדקה אותך אני סמוך ובטוח שיהיו לה תשובות ספציפיות יותר לגביך.

28/01/2007 | 22:55 | מאת: תודה ועוד שא

תודה רבה לך א)אני בת...דיברתי בלשון נקבה 2)האים באמת "צובטים" כשעושים מסאז חוץ מהמסאז עצמו? 3)האים רק בבדיקה עושים מסאז או גם בטיפול עצמו יעשומלבד החימום גם מסאז? תודהר בה!