שיקום קרסול לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/01/2007 | 18:08 | מאת: עדי

שלום רב לפני חודש שברתי את הקרסול. 3 שברים: 2 בשוק ו-1 בשוקית. נותחתי ושמו לי ברגים ופלטה. נכון להיום אני הולכת על קביים (עם גבס פלסטי, קל) ומקפצת על הרגל הבריאה. אני מאוד מוטרדת מתהליך השיקום שצפוי לי והייתי מאוד רוצה להתחיל ולקדם את מצב הרגל המגובסת. האם ישנו פרק זמן מסויים שעלי להמתין טרם הנסיונות לדרוך על הרגל הפגועה? מה עליי לעשות כדי להתחיל בשיקום (בשלב זה עדיין לא הומלץ לי באופן רשמי על טיפול פיזיותרפי) תודה מראש

25/01/2007 | 22:27 | מאת:

שלום עדי תהליך השיקום העומד בפנייך אינו קצר וחשוב מאד שלא תגרמי נזק לרגל לכן המתיני להוראות מפורשות מהמנתח ובהמשך מהפיזיותרפיסט שלך לגבי הנושא של הדריכה יחד עם זאת את יכולה לפנות כדי לקבל הדרכה לשימוש נכון בקביים ע"י פיזיותרפיסט אם לא קיבלת הדרכה כזאת עד עתה, זה בדרך כלל משפר את יכולת ובטיחות התנועה עם הקביים.

26/01/2007 | 12:16 | מאת: עדי