כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/12/2006 | 10:24 | מאת: קרל

שלום רב, לפני כ-3-4 חודשים התחלתי להתאמן בריצה. בחודש האחרון הגעתי למצב ריצה של 3 פעמים בשבוע כ- 8 ק"מ. בשבוע שעבר (הריצה האחרונה), במהלך הריצה התחלתי להרגיש כאבים חזקים מצד ימין למעלה של ברך שמאל (צד ימין של הפיקה). כאבים אלו גרמו לי להפסקת הריצה. בתחילה חשבתי שרצועה נקרעה או שריר נתפס והחלטתי לנוח מספר ימים. יש לציין כי הכאב חולף לאט לאט, ואינו מופי כאשר אני שוכב או הולך, אלא רק באת מתיחת הרגל אחורנית. האם הינך יכול לשער מהיכן נובעת הבעייה? האם אני יכול להמשיך לרוץ? אולי תחבושת אלסטית תעזור? בתודה קרל

08/12/2006 | 23:06 | מאת:

שלום קרל החלטתך לנוח נכונה קשה לשער ממה נובעת הבעיה אבל הייתי ממליץ לך להוריד את עומס הריצות לחצי מהמרחק ( 4 ק"מ) למשך שבועיים ולאחר מכן לחזור בהדרגה בכל מקרה אם הכאב חוזר או מחריף הפסק לרוץ ופנה לאיש מקצוע