כאבים בירך האחורי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/10/2006 | 23:22 | מאת: נילי

שלום, אני בת 27 ובריאה לחלוטין. אני מתרגלת יוגה כארבע שנים. לפני כשנה החלו להופיע כאבים במעלה הירך האחורי (מתחת לישבן). אלו הם לא כאבים חזקים - אך זוהי בהחלט תחושה מציקה. עליי לציין כי הכאבים מופיעים בעיקר בתרגולים. וכי בזמן האחרון התחושה אף מציקה יותר ומגבילה קצת את התנועות במעלה הירך השמאלי האחורי. כאשר אני מתכופפת - מקפלת ברכיים ישנה הטבה. האם יש חשש לדלקת בגיד? האם עליי להפסיק בתרגול היוגה - שמה אני מחמירה את המצב? מקווה מאוד שלא... תודה.

23/10/2006 | 09:47 | מאת:

שלום נילי קשה להגיד ממה את סובלת ללא בדיקה מקיפה. בכל אופן הייתי מגביל את התרגילים שמכאיבים לך ספציפית וקובע פגישה לייעוץ אצל פיזיותרפיסט.

21/11/2006 | 19:29 | מאת: גבריאל

ראשית את בריאה וזה מצויין . שנית לתרגל יוגה אין כל רע בכך להיפך . חבל שלא ציינת אילו תרגולים גורמים להחמרה בכאב לצערי לא הצלחתי להבין כיצד את מבצעת את התנוחה המקילה על הכאב לעניינינו אני מקווה שאת מתרגלת יוגה בזהירות ובהדרגתיות על מנת להימנע מפציעות חוזרות ונשנות ושינויים מצטברים ברקמה הרכה כגון : הצטלקויות חוזרות ונשנות ברקמה הרכה או היווצרות של trigger points ברקמה או דלקת גידים . האיזור שציינת הירך האחורי השמאלי לכאבים עקב הסיבות הבאות : היווצרות השינויים בשרירי הירך המקוצרים עקב עומס יתר מסיבות שונות כגון :שרירי הירך המקוצרים היות והם חלק משרירי הירך ועוזרים בייצוב האגן והגב התחתון ועל כן יכולים להתקצר צריך לבדוק ששאר שרירי הירך אינם חלשים איך היציבה שלך ? עצב הסיאטיקה ממוקם מתחתם או לעיתים מהלכו ביניהם ועלול להלחץ במתיחתם או בהתכווצותם. שנית אולי הגב התחתון אינו מספיק גמיש תבדקי האם במהלך התרגול יישור שלו גורם לכאב בירך מאחור אני מקווה שעזרתי לך