מחלה ספינו- צריבלרית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/09/2006 | 16:09 | מאת: גלברט

שלום לך , מזה 12 שנים בעיות שיווי משקל ובדיקות נאורולוגיות הראו קליניקה זהה למחלה הפוגעת בחוט ובמוחון . התחלתי פיזיוטרפיה לשיווי משקל וזה בהחלט עוזר , אבל עוזר " נקודתית " , ויום יומיים אחרי הפיזיוטרפיה חוזר חוסר חוסר שיווי משקל , והרגשת הכבדות ברגליים . אני עושה פיזיוטרפיה באופן עצמאי בבית , לפי הוראות הפיזיוטרפיסט. שאלות : האם ניתן לקבל לפחות 25 ( מגיע 12 למבוטח ) טיפולים בשנה במרפאה , לעשות בקשה מיוחדת למשרד הבריאות ? האם פיזיוטרפיה משמשת " אקמול " לבעיה כמו שלי . הנאורולוגים אמרו לי שאי אפשר להבריא ממחלה זו . בתודה מראש גיברט

30/09/2006 | 09:54 | מאת:

גלברט שלום חסרים לי פרטים לגבי מחלתך, מה ההגדרה שלה,בן כמה אתה, לאיזה קופה אתה שייך. לגבי הטיפול אם הוא עוזר אז בהחלט יש מקום להמשיך אותו,אם אתה מרגיש יותר טוב לכמה ימים זה מצויין יכול להיות שזה לא פותר את הבעיה אבל בהחלט משפר את התפקוד שלך. לגבי מספר הטיפולים להם אתה זכאי הוא מוגדר על ידי "סל השירותים " יש בכל קופת חוים ועדת חריגים שיכולים לאשר (או לא) חריגה מהסל או לשלוח אותך למסגרת שיקומית באופן חד פעמי. כמו כן יש בקופות רבות ובמקומות פרטיים קבוצות בתשלום המיועדות לבעיות שיווי משקל היכולות להוות פתרון לטווח ארוך מבחינה כלכלית.