קרע בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/06/2006 | 13:16 | מאת: רעיה

שלום, אורתופד אבחן אצלי הבוקר קרע בתאום פנימי שמאלי, זה קרה אתמול במהלך ריקוד. קבלתי הפנייה לפיזיותרפיה ונקבע לי תור לעוד חודש(!). האם לא נגרם נזק/צלקת אם לא מטפלים מייד? האם יש משהו שאני יכולה להתחיל לעשות בעצמי כדי לקדם את ההחלמה? תודה מראש. רעיה

01/07/2006 | 21:15 | מאת:

מצטער על התשובה המאוחרת הטיפול הראשוני הוא על פי עקרונות ה R.I.C.E. מנוחה, קרח (כבר מאוחר בשביל זה), חבישה והרמת הרגל. כעבור מספר ימים (תלוי בחומרת הנזק) השריר יתאחה אלא שהרקמה הצלקתית תגרום לכך שהשריר יתאחה קצת קצר יותר. בשלב הזה יש חשיבות לטיפול נכון בפציעה על מנת לאפשר לשריר תפקוד עתידי טוב והימנעות מפציעה חוזרת. הטיפול בעיקרון יכלול בהתחלה שימוש באמצעים שונים להורדת כאב ודלקת. לאחר מכן באופן הדרגתי בהארכה פסיבית ואקטיבית של השריר וחיזוקו. כמו כן צריך לשפר את תחושת המצב של השריר והפרקים מעל ומתחת. החזרה לפעילות שגרתית תיתכן רק לאחר שהשריר מסוגל לעבוד מול התנגדות משתנה במהלך כול טווח התנועה . פני שוב למוקד ובקשי תור דחוף צייני את סיבת ההפניה. אם זה לא יעזור פני ישירות למנהלת מכון הפיזיותרפיה. אם כל זה לא עזר פני אלי שוב!!!

28/10/2007 | 08:38 | מאת: סיגלית

יש לי קרע בשריר התאומים, האם רצוי במשך היום לחבוש ולקבע את הרגל? ואם כן איזו תחבושת?...יש משהו מיוחד?