התלבטות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/06/2006 | 22:08 | מאת: אור

יש לי התלבטות קשה , אני התאמנתי כבר שנתיים וחצי באומנות לחימה קונג פו (גמל שלמה דרומי), ותמיד העמידת בסיס שלי היתה כאשר אני עומד עם ברכיים מכופפות ואגן כלפי פנימה/קדימה(עכוז נשאב פנימה) כך שמתווצר מצב שהגב ישר. אתמול חזרתי משיעור בפילאטיס והמדריכה אמרה לי שעמידת המוצא שלי באומנות לחימה היא מאוד לא בריאה לגב. אז עכשיו אני לא יודע מי צודק אם הבנתה אותי אני ישמח לתשובה ממך.. תודה.

08/06/2006 | 21:50 | מאת:

שלום אור כיוון שאנני מבין בקונג פו קשה לי קצת לענות, אני מדריך פילאטיס. קשה לי להאמין שאומנות לחימה שעוסקים בה אלפי שנים, אם מבצעים אותה נכון יכולה לגרום נזק לגב. פילאטיס חלק מהבסיס שלה מבוסס על אומנויות לחימה, בחלק מהשיטות יש סתירות יתכן והעמדה בה אתה נמצא קצת מוקצנת ,עצתי היא שתתיעץ גם עם מדריך הקונג פו שלך לודא שהעמדה נכונה. חשוב להבין שאין שחור ולבן נכון ולא נכון, אלו שיטות שונות לשליטה בגוף וכדאי ללמוד את כולן.