בעיה מוטורית הנגרמת כתוצאה מניתוח במח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

31/10/2005 | 18:57 | מאת: ירון דניאל

בעקבות ניתוח בראש בגיל שבוע (כיום בן 6+) בני סובל מבעיה מוטורית ברגל , היא מתבטאת למשל בחוסר יכולת לבעוט בכדור חוסר רגש וכ"ו מה ניתן לעשות במקרה הנ"ל ? הילד כבר בכיתה א ומתחיל לשאול שאלות בנושא !!! תודה רבה !

31/10/2005 | 23:43 | מאת:

שלום רב, חסרים פה נתונים אודות פגיעתו, האם מדובר על חולשת הירך ה"בועטת" או כל הגפה מהירך עד הקרסול, איך ההליכה שלו, שליטת ברך וקרסול? האם הוא נעזר במכשירי עזר, איזה ניתוח מח עבר? בעיקרון אני משוכנע האפשר לעזור מאוד במקרה שלו בתנאי שבנך ישתף פעולה. ישנה גם טכנולוגיה מאוד מעניינת שאני משתמש בה בשם (FES (Functional electrical stimulation אשר יתכן ויעזור, אך תלוי בשאלות. אחכה לעוד מידע, מארק רובין BPT מנהל פורום פיזיותרפיה

01/11/2005 | 00:15 | מאת: ירון דניאל

שלום וערב טוב על פי טופס השחרור מבית החולים : אבחנת הילוד : Term infant AGA Brain cavernous Hemangioma –lt.Temporo-parietal Proc: lt.temporal parietal craniotomy Removal of the hemangioma Ct of head U/s of head Bera Luminal therapy Dantion therapy Hepatitis B Bvaccine ישנה בידי אבחנה של מנהלת שרות הפיזיותרפיה בבי"ח שניידר ועל פיה : הנ"ל הולך על בסיס רחב מעט עם אסימטריה קלה לרעת צד ימין ,היברטונוס קל בולט יותר בגפה תחתונה ימנית , משתמש ספונטאנית בשתי הידיים בהליכה אין מספיק שימוש בדויסיפלקסום מימין מדי פעם נכנס לנקורווטות בברך ימין נא לשים לב : אבחנה זו בוצעה בגיל שנתיים , כיום הוא בן 6 + אני מתנצל אם חלק מהמילים לא נכתבו כראוי אשמח לעזור במידע נוסף , הילד ישתף פעולה , הוא נורא בוגר לגילו !!! תודה רבה !!!

13/11/2005 | 20:52 | מאת:

שלום שוב, המצב אשר אתה מתאר מורכב מכמה גורמים, טונוס שרירי מוגבר, הליכה על בסיס רחב, כלומר פגיעה קלה בשיווי משקל, נשמע כי בנך זקוק לפיזיותרפיה להתפתחות הילד במכון הקרוב לביתך. מארק רובין BPT