כאבי גב תחתון - transversus abdominis

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

13/07/2005 | 14:35 | מאת: משה

שלום. בעודי מחפש מידע בנושא כאבי גב תחתון - בעייה שאני סובל ממנה, נתקלתי באתר: http://oceanpointept.com/documents/TRANSVERSUSABDOMINIS.pdf המתאר אפשרות להקל על כאבי הגב התחתון באמצעות אימון מחדש של שריר בשם: transversus abdominis באתר נוסף, אוסטרלי, ישנה התייחסות לכך שהדרך המהירה ביותר ללמוד בשריר זה הוא באמצעות אולטרא סאונד המבוצע לבטן בזמן שהמטופל מתרגל שימוש בשריר. http://www.lowbackpain.com.au/whatis_ta.htm שאלתי היא, מה דעתך על מידת היעילות בטיפול בשיטה זו? האם ישנם פיזיותרפיסטים בארץ המלמדים שליטה בשריר זה? האם ישנו בארץ מכון שברשותו מכשיר האולטראסאונד הדרוש ללמידת השליטה בשריר? בתודה מראש, משה

13/07/2005 | 18:49 | מאת:

משה שלום, קודם כל שימוש ולימוד של שליטה בשריר Tranversus Abdominus זה טיפול מאוד נפוץ, איש שום צורך באולטרה סאונד, באמצעות 2 אצבעות ניתן לחוש את כיווץ השריר. כל פיזיותרפיסט אמור לדעת ללמד אותך להשתמש בשריר זה. מארק רובין BPT

13/07/2005 | 21:56 | מאת: יעל

ישנו מכשיר ביו פידבק- המלמד אנשים שמתקשים ללמוד לכווץ שרירים מסוימים- דרך משוב מהמכשיר.(מחברים אלקטרודות לשריר המבוקש, וכל כיווץ נכון המחשב מראה משהוא נחמד) וכמובן זה גם מלמד לכווץ נכון את כל שרירי המיצבים האחרים של הגו. אני יודעת שבקופ"ח מכבי יש מכשיר כזה.

13/07/2005 | 23:51 | מאת:

יעל את צודקת, אבל מנסיוני אין אחד שלא מצליח תוך 5 דקות של הדרכה נכונה, אז למה לערב בכח את חברינו ההיי-טקים, למרות שאני אישית מאוד מחבב את צעצועים אלו. מארק