מתיחת צוואר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/06/2005 | 12:25 | מאת: אלון שגב

שלום אני בחור בן 33 מזה 6-7 שנים סובל מצוואר מאוד נוקשה והרבה כאבי צוואר וראש מזה בצילום "העדר לורדוזיס פיזיולוגי" ומעבר לזה תקין עשיתי לאורך השנים הרבה עיסויי צוואר אבל זה לא פותר את הבעיה וגם אולטרא סאונד לצוואר לא עזר טווח התנועה שלי למעלה ולמטה מאוד מאוד מצומצם וכל תנועה יותר חדה למטה גורמת לי לצוואר תפוס כמה ימים וכאבים הלכתי לפיזיותרפיסט והוא עשה לי שחרור כמה דקות עם שמן ואז עשה לי מתיחות של הצוואר קדימה ( עם הסנטר לתוך הצוואר והראש לכיוון הבטן ). הוא מתח עם ידיו את הראש שלי לכיוון הזחה כך כמה פעמים ואמר לי שדווקא מתיחות זה מה שצריך לעשות כי צריך להגדיל את הטווח כנל עשה לי מתיחות לצדדים האם זה הגיוני? האם הגיוני לעשות מתיחות למרות שזה גורם כאב? יצויין שבאותו יום של הטיפול ולמחרת היו לי כאב צוואר חזקים יותר עקב המתיחה שהפיזיותרפיסט עשה לי. האם מתיחת הצוואר קדימה לכיוון החזה לא עלולה ליצור נזק? האם הגיוני? מה לעשות?

24/06/2005 | 22:35 | מאת:

שלום אלון, נשמע מאוד הגיוני להתחיל למתול את צווארך אף על פי שזה לא נעים, אין כאן סכנה בייחוד אם אתה מותך לעצמך בבית. במידה וסבלת יומיים לאחר הטיפול יתכן שהמתיחות היו מעט חזקות מדי בשלב זה, אז המלצתי היא להמשיך אך בעדינות יותר. מארק רובין BPT

03/05/2006 | 20:52 | מאת: אא

האם יש המלצה על מקום שמבצע את הניתוח