פיזיותרפיה ופריצת דיסק-שאלות!!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/05/2005 | 20:48 | מאת: apolo

למארק שלום רב, כתוצאה מפריצת סיק L3-L4-L5 האורטופדים שלחו אותי לפיזיותרפיה. את תרגילי הפיזיותרפיה התחלתי לפני כחודש וחצי. בעקבות התרגילים חל שיפור משמעותי במצב וכרגע אין לי כאבי גב. בשבועיים הראשונים התקשתי בתרגילים, אך כרגע אני עושה את כמעט כולם בקלות. שאלותיי: 1- האם פירוש הדבר הוא שהשרירים התחילו להתחזק? 2- האם יש צורך לעשות תרגילים אלה כל יום- כמו שנאמר לי? 3-כמה זמן ביום מותר לעשות את התרגילים? 40- 50 דקות או שישי מגבלה? אני עוסק גם ברכיבה על אופני כושר וזה עושה לי גם טוב. 4- מדוע זה לוקח הרבה זמן לחזק את שרירי הבטן? אציין שעבורי אלה התרגילים הקשים ביותר?( אני בן 50) בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.

14/06/2005 | 22:23 | מאת:

שלום רב, שרירים מתחילים להתחזק תוך 3-4 שבועות. אל תשכח שיש החלמה טבעית עם הזמן, דבר המקל עלייך. כל עוד הכאבים שלך לא מחמירים אין מגבלה כמותית לפעילות גופנית, חשוב להקשיב לגופך ומתי הגב שלך מתחיל להתלונן. מארק

19/06/2005 | 15:16 | מאת: עמית

גם אני סובל מפריצות דיסק באזורים אלו. בעבר ניסיתי פיזיותרפיה והיא החמירה את מצבי. האם תוכל להמליץ לי על הפיזיותרפיסט או מכון הפיזיותרפיה אליו הלכת?

19/06/2005 | 21:38 | מאת: apolo

שלום רב, לא מזמן פניתי למחלקת פיזיוטרפיה במרפאת לין בחיפה- ששם נשלחתי על ידי הרופאים שטיפלו בי. הם רשמו אותי לקבוצת תירגול של פעם בשבוע למשך כ-45 דקות כל פגישה.העלות =12 שקל. לאחר מכן -ובסיום כל הקורס- 6 פגישות- הם נתנו לי רשימת תרגילים מאויירים שהמליצו לי לעשות. מדובר על מגוון גדול של תרגילים -כ-25 תרגילים שונים- ואת רובם חשבתי בזמנו שלא אעשה כי מעולם לא עשיתי דברים כאלה. אלא שאחרי זמן מסויים- חודש ימים- התחלתי לעשות את התרגילים בצורה הרבה יותר אינטנסיבית ומשוחררת . פיזיוטרפיסט בשם ולדימיר הסביר לי אישית חלק מן התרגילים תוך הדגמה ושיעורי בית. המטפלים שם מאוד מקצועיים ועוזרים המון. שלושה רופאים בכירים שאליהם פניתי --וביהים מנהל מחלקת אורטופדיה לשעבר בביח רמבם--הדגישו את חשיבות הפיזיוטרפיה, הסבלנות שהעניין דורש, ובעיקר ההתמדה לכל החיים. וגם את נושא השיעמום של העניין!!!אמנם הם עמדו על כך שאעשה שחיה ,אך אני לא עוסק בכך וגם אסור לי לעסוק בשחיה בגלל בעית שיווי משקל שהייתה לי בעבר . רופאי אף-אוזן- גרון אסרו עליי לעסוק בכך.ולכן העיסוק בפיזיוטרפיה. אני חוזר: לכל החיים בכל יום. ולדימיר- אחד הפיוטרפיסיטים בלין- הוסיף שאחרי כ-3 חודשי חיזוק השרירים מותר לי לעשות תרגילים פעם ביומיים. אני מתמיד לעשות זאת כל יום. היות ששרירי הבטן שלי חלשים מאוד קניתי מכשיר מעולה לחיזוק שרירי הבטן. אתה יכול לקנות אותו דרך ערוץ הקניות- אני קניתי אותו בסניף שלהם בחוצות המפרץ בחיפה. שמו של המכשיר ABSWING. אתה יושב עליו, מתנדנד, והוא מחזק בהתמדה את שרירי הבטן וקצת את אלה של הגב. היתרון העצום שלו הוא שאתה כלל לא מאמץ את הצוואר ולא גורם להם שום נזק- כמו בכפיפות הבטן הרגילות. את התרגילים לחיזוק שרירי הבטן על המכשיר הזה- שעולה 370 שקל- אני עושה לא יותר מ-5 דקות ביום -אך מרגישים את התוצאות כעבור כחודש וחצי.זה משיר שהוא מהנה מאוד. מלבד זאת אני עוסק בהליכה וברכיבה על אופני כושר וכמו שמנהל הפורום כאן הסביר לי בעבר רכיבה על אופני כושר ביתיים מונעים את התנודותהגב שקיימות בהליכה. זאת כדי לחזק סיבולת לב-ריאה. יום אחד אני הולך ויום אחר אני רוכב על אופני כושר. בקיצור: פיזיוטרפיה-כל יום-כ 35 דקות. מכשיר- כ-5 דקות. הליכה או אופני כושר- חצי שעה ביום. ואני יכול לומר לך שהדבר הכי חשוב הוא אכן ההתמדה של הפיזיוטרפיה. אני גם ממליץ על טיפולי כירופרקטיקה פעם בשבוע כ-10 דקות למשך כ-חודשיים . הוא נמצא בחיפה ושמו ד"ר לוריא ברק. הוא כירופרקט מעולה!!!! בברכת בריאות ובהצלחה.