טיפול בפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/04/2005 | 18:03 | מאת: יואב

אני בן 35 וסבלתי למעלה מחודש מכאבים מתגברים בירך אחורית. איתי אורטופד והוא נתן לי אביטרן והמשכתי בפעילות שגרתית. לאחר כשבועיים הכאבים התגברו משמעותית , כאשר השיא היה בהתפרצות, ללא כל פעילות גופנית מיוחדת, אשר לוותה בהתפשטות כאבים לכל הרגל - עד כף הרגל כולל (עצם הקרסול) במיוחד בישיבה- עד מצב שבו לא יכולתי כמעט ללכת. מאז אני שוכב מרבית היום כבר חמישה עשר ימים ולא כואב לי בשכיבה. אני יכול ללכת הליכות קצרות וישיבה קצרה (דקות). יחד עם זאת כף הרגל נחלשה במהלך השכיבה עד למצב שאני לא מסוגל לעלות על קצות אצבעות כף רגל שמאל כלל (בימין אין בעיה כלל). עדין יש לי כאבים בקרסול , בישבן, והרגשה כללית של שרירים תפוסים. יש לי גם פרקוסים מדי פעם בשרירי הרגל . בעת שנוי מצבי שכיבה-ישיבה או בשכיבה על הבטן אני מרגיש דקירות בכף הרגל ובישבן. במקביל אני לקחתי אבירטרן במשך 20 יום - ללא שיפור הנראה לעין ואז הפסקתי. הזמנתי פזיוטרפיסת והוא בינתיים נתן לי פעמיים זרמים חשמליים בגב - הוא אומר שאסור עדיין לבצע תרגילים כי כואב לי בשכיבה על הבטן. השאלות שלי הן אלו: 1. מהו הטיפול המומלץ לפריצת דיסק במצבי ? 2. מה מעידה החולשה שהתגברה בזמן המנוחה ? 3. מה עדיף – פזיותרפיה או כריפרקטיקה ? (הפזיותרפיסט שלי אמר שכירפרקטיקה עלולה לגרום נזק אחת למספר טיפולים ולכן לא כדאי להסתכן) ? 4. האם אני צריך מנוחה מוחלטת או מנוחה פאסיבית - קצת פעילות שלא כואבת ? 5. מתי מתחילים טיפול ? האם להמתין להתאוששות ע"י מנוחה או כבר עכשיו ? 6. האם יש מקום ללכת למומחה מעבר לאורטופרד של הקופה , מה כבר הוא יכול לחדש חוץ ממנוחה ? 7. מה משך הזמן הצפוי להתאוששות ממצבי ? כמה חמורה הפריצה על פי ה CT ? 8. האם אוכל לחזור לספורט (אני גולש רוח/קייט ) ומתי לפי הסטטיסטיקות ? תוכלו לראות את תוצאות ה CT בקישור המצורף. תודה- יואב תמונה ראשית: http://pg.photos.yahoo.com/ph/cyoav/detail?.dir=/55bd&.dnm=66e6.jpg&.src=ph אלבום: http://pg.photos.yahoo.com/ph/cyoav/album?.dir=/55bd&.src=ph&.tok=phwXvvCB2urR__A9

04/04/2005 | 23:07 | מאת:

יואב, במקרה של חולשה כה חמורה הייתי פונה דחוף לאורטופד ויתכן ולאלץ לעבור ניתוח, בוודאי שתבקש חוות דעת שניה, אני מקווה שאני מגזים אבל חייבים להיות בטוחים, לגבי הכירופרקט אני מסכים בשלב זה עם הפיזיותרפיסט שלך. לגבי שאר שאלותיך איני מוכן לקחת אחריות עלייך ללא היכרות או בדיקה, המלצתי היא ללכת באופן פרטי לאורטופד לפני שיהיה חשש לנזק בלתי הפיך. תידע אותי אודות התפתלוחות, מארק רובין BPT

05/04/2005 | 09:15 | מאת: יואב

מארק שלום- החולשה באה לידי בטוי בעובדה שאיני יכול לנתק את העקב מהריצפה בעמידה על הרגל החלשה. יחד עם זאת אני יכול להזיז את כף הרגל קדימה , כאשר היא באויר ואף ליצור כן מסוים, אולם לא מספיק להרים את משקל גופי. מאז ששאלתי את השאלה , דווקא חל שיפור במצב הכאבים . בניגוד להמלצך (שלא התקבלה לפני קבלת ההחלטה), התחלתי אתמול טיפול כירופרקטי. טיפול זה יהיה בשילוב עם פזיוטרפיה אשר אני מתחיל מחר. הייתי גם אצל אורטופד והוא רק המליץ לי לחזור לשגרה בעדינות. הוא אמר שהחולשה עלולה אשמח ליידע אותך בהתפתחויות.