טיפול בלט דיסק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/03/2005 | 14:54 | מאת: משה

אני בן 42 סובל מבלט דיסק L-4 I L-5 פיזיוטרפיסט המליץ לי לעשות תרגיל שנקרא תנוחת קוברה , לישכב על הבטן ןלהרים פלג גוף עליון תוך כדי ישור מרפקים , התרגיל נועד להחזיר את הבלט למקומו אך לאחר כל תרגיל כזה אני חש הקרנות לרגל כולל זרמים ושאלתי היא מה דעתך ?

04/03/2005 | 10:51 | מאת:

משה, תנוחת קוברה? חמוד השם אולי אאמץ. בעיקרון הוא מטפל בך בשיטה על שם מקנזי, אחת השיטות היעילות לטיפול בבעיות דיסק, יתכן שאתה עולה גבוה מדי מהר מדי, תתחיל רק עם כרית מתחת לחזה ובהדרגה תגיע לשקע גדול יותר בגב ע"י הוספת כריות עו עלייה על המרפקים. מארק רובין BPT