כאבים חזקים בכתף אצל בת 15

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/01/2005 | 17:09 | מאת: צילה

שלום רב! ביתי בת ה-15 סובלת מזה כחודש מכאבים מאוד חזקים בכתף השמאלית , שבנתיים החמירו ומקיפים את כל היד כולל קושי בקיפול האצבעות . עברנו בדיקת דם שקיעה שנתקבלה תקינה, צילום כתף אשר יצא תקין ובדיקת E.M.G שאומרת בסיכום: מהירות הולכה סנסורית אורטודרומית התקבלה איטת מאוד לעצב המדיאנוס השמאלי, תקינה לימני ולעצבי האולנאריס ובסיכום הוא כותב: CTS בדרגה ניכרת משמאל אך נראה כי אין עדות לפכיעה פרוקסימאלית. אודה לך מאוד באם תסביר לי במילים פשוטות מה פשר הבעיה , כי התור לרופא יהיה רק ביום 14.2.05 ואני מאוד רוצה ללדעת מה זה . לציין רק שמדובר בילדה בדר"כ בריאה , יש לה רק בעיות בהפרשי לחץ דם בעמידה וישיבה והיא מטופלת בתרופות באופן קבוע , ומשוחררת לחלוטין מספורט ומאמץ. תודה על עזרתך צילה

29/01/2005 | 11:31 | מאת:

צילה שלום, תוצאות הEMG מראות כי יש לחץ על אחת משלושת עצבי הזרוע-יד, לדעת הרופא שביצע את ה-EMG מדובר על לחץ בשורש כף יד, ומדובר על CTS כלומר carpal tunnel syndrome, תופעה של שימוש יתר בידיים במנחים לא טובים כלומר לא ארגונומיים, תופעה זאת מוכרת לרב במבוגרים יותר אצל מזכירות, קופאיות וכו' האם היא מבלה זמן רב ליד המחשב או האם יש לה תחביב אשר מאמץ את ידיה? כשרשום שאין פגיעה פרוקסימלית הכוונה היא שאין פגיעה קרובה לצוואר או כתף, שזה כמובן חדשות טובות, המלצתי היא לפנות בהדקם לרופא משפחה על מנת לקבל הפניה לפיזיו' ולהתחיל לטפל בזה בהקדם ולא לחכות עד ה-14. בהצלחה, מארק רובין BPT