צבעי זיהוי על בלוני גז רפואי

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

20/01/2005 | 08:44 | מאת: שלמה דהן

בבית חולים בו ביקרתי לאחרונה ראיתי בלונים קטנים בצבעים ירוק ואפור ושחור רציתי לשאול אם הצבע הוא סימן לסוג הגז בתוך הבלון? אם כן אז מה מסמל כל צבע?

בגזים רפואיים קיים קוד בין לאומי של צבעים ואכן בהתאם לסוג הגז בתוך הבלון צובעים את הבלון עצמו 1) צבע שחור מסמל אוויר רפואי 2) צבע ירוק או לבן מסמן חמצן 3) צבע אפור מסמן דו תחמוצת הפחמן co2 4) צבע כחול מסמן נייטרוס גז הצחוק מקווה שלא שכתי צבע כלשהו-אולי אחרים יוסיפו? דרך אגב גם השקעים של הגזים הרפואיים שנמצאים על הקירות בחדרי האישפוז מסומנים באותם צבעים בהבדלים האלו 1) בחדרי אישפוז אין צורך בגז דו תחמוצת הפחמן(צבע אפור) כך שאין שקע בצבע כזה ואין צורך בנייטרוס(צבע כחול) 2) שקע הוואקום הקיים מסומן בצבע לבן 3) שקע החמצן מסומן בצבע ירוק 4)שקע האוויר אם קיים(תלוי בסוג המחלקה) מסומן בצבע שחור.

23/01/2005 | 10:59 | מאת: איתי (זילברמן טכנולוגיות)

הי שלמה, לשקעי הגזים במחלקות בבי"ח בישראל יש צבעים מקובלים(אין תקן ישראלי) והם: חמצן-ירוק, אויר רפואי-שחור, ואקום- לבן, ניטרוס אוקסיד- כחול,CO2 - אפור לצבעי הזיהוי על בלוני הגזים הרפואיים יש תקן ישראלי -ת"י 712 חלק 8 התקן קובע עפ"י סוג הגז את צבע גוף הבלון(ראשי) וגם את צבע כתף הבלון (הם לא תמיד זהים): חמצן - גוף לבן, כתף לבנה אויר רפואי- גוף ירוק, כתף ירוקה ניטרוס אוקסיד- גוף ירוק, כתף כחולה פחמן דו חמצני- גוף אפור, כתף אפורה לואקום - אין כמובן בלון לעיתים צבעי הבלונים יהיו כמו השקעים - זה אולי נוח לבי"ח אך לא עומד בתקן - נשאלת השאלה כמובן אם משהו בכלל בודק... בברכה איתי גלייך - זילברמן טכנולוגיות בע"מ

מנהל פורום מכשור רפואי