אוננות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/08/2006 | 00:55 | מאת: אני

שלום, 1.אני מאוננת רבות (לבד) ומפחדת אם יש לכך בעיה רפואית כמו סיכון לזיהום באזור, היות ולאחר הפעם האחרונה הרגשתי צריבה נוראית וכאב במתן שתו 2.שאלה נוספת מוזרה- אני מרגישה שאני מאוננת יותר מדי הרבה ורע לי עם זה (במיוחד שהרבה פעמים זה קורה כשמשעמם או מצב רוח מעט ירוד), מה היקף התופעה באוכלוסיה? אם אפשר לאמר בערך

02/08/2006 | 14:14 | מאת: רוני

היי בדרך כלל אוננות באה כדי להשלים צורך מיני. לא ברור אם יש לך בנזוג והיחסים בניכם לא מספקים מניח שלרוב זה בגלל בדידות בכל מקרה אוננות לא גורמת לתחלואה אבל בכל מקרה יש לשמור על היגיינה בהחדרת חפצים וכד' אחותי את לא לבד ומרבית האוכלוסיה נעזרת באוננות.

04/08/2006 | 09:54 | מאת: שירה

בוקר טוב היקף תופעת האוננות בקרב האוכלוסיה הוא רחב מאד. אצל גברים יותר מאשר נשים, אך גם נשים אינן טומנות ידן בצלחת (הן טומנות אותן במקומות אחרים כפי הנראה). אז ראשית - הסירי דאגה מלבך, מדובר באחת התופעות השכיחות ביותר בטבע האנושי ולא רק בטבע האנושי, עולם החי כולו שותף להנאה מהפעילות הזו. הקפידי לא להחדיר חפצים שונים לנרתיקך. אם את רוצה להחדיר משהו - עשי שימוש בויברטור המיועד לכך, והקפידי לשטוף אותו (מים וסבון) ולאכסן אותו במקום מתאים בין שימוש לשימוש. אם את חשה צריבה במתן שתן אחרי אוננות, כפי הנראה פשוט שפשפת את האזור של פי השופכה (קרוב לדגדגן) וזה בהחלט עלול לגרום תחושת צריבה בעת השתנה. זה עובר, ולא ייגרם לך נזק. כל עוד האוננות לא באה על חשבון פעילויות אחרות בחייך, כל עוד את מצליחה לנהל חיים שלמים ומהנים גם מחוץ לאוננות (האם יש לך חברות/חברים ? האם את יוצאת לבלות ? האם את עובדת/ לומדת ? האם את תעדיפי לבטל תכניות רק כדי להישאר בבית ולאונן ?) אז אני לא רואה סיבה לדאגה. שבת שלום שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו