בעיות בקיום יחסי-מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/10/2005 | 21:13 | מאת: שם בדוי

שלום, אני בת 25 נשואה מזה שנה, ובסה"כ יחד עם בעלי כבר 6 שנים. כשנה לאחר שהתחלנו לקיים יחסי מין (למעשה לפני 6 שנים), חטפתי דלקת בדרכי השתן, שהובילה לפטרייה בנרתיק וזיהומים רבים (בדיעבד הסתבר שלא טופלתי בתרופות המתאימות), מאז אותו יום פשוט כל הזמן היו לי בעיות, דלקות, צריבות עזות, וכאבים חזקים בחדירה. לפני 3 שנים אובחן אצלי ווסטיבוליטיס, התחלתי טיפול בביו פידבק שהפסקתי אחרי 3 פגישות (כי זה פשוט היה נראה לי שזה ממש ממש לא עוזר). בעלי מאוד מבין את המצב ואת העובדה שאני חשה כאבים עזים, עד שפשוט במשך כל השנים הללו, נמנעתי מיחסים עם חדירה בכל צורה אפשרית. הנושא הפך להיות מן משהו כזה שמדחיקים אותו, "ואולי יום אחד זה יסתדר...". לצערי- זה לא מסתדר, ואני מבינה היום שלהדחיק את זה זו היתה טעות גדולה, בייחוד עכשיו שאנו נשואים וחושבים להיכנס להריון. אני שואלת את עצמי: איך בדיוק אני אכנס להריון? אני הרי מפחדת פחד מוות מכל נסיון לחדירה, וחוץ מזה שאני לא מעוניינת להמשיך לנהל חיי מין לקויים שכאלו. אני מתארת לעצמי שתמליצי לי לפנות לסקסולוג לטיפול, האמת שגם אני חשבתי על זה, אבל אני בספק עד כמה זה יכול לעזור, כי הפחד אצלי מהכאבים כ"כ חזק (שאני בטוחה שגם מעורבים בזה כבר הרבה גורמים פסיכולוגיים), מה גם שאני ובעלי די פתוחים בנושא ומדברים על זה ומנסים לעיתים לקיים יחסים עם חדירה ונעזרים בחומר סיכה בשביל להקל על העניין, אך עדיין זה לא ממש הולך... אני ממש מיואשת וכך גם בן זוגי אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה.

20/10/2005 | 21:32 | מאת: שירה

שלום שם בדוי השאלה נשאלה פעמים רבות במסגרת הפורום הזה, כך שבתור צעד ראשון הייתי מציעה לך לערוך חיפוש כאן בפורום ולבדוק את התשובות שניתנו לנשים מיואשות כמוך, אני בטוחה שתוכלי לשאוב עידוד מהתשובות השונות. אני מניחה שלאחר 5 שנים של יחסי מין כואבים עם בן זוגך, גילית את התגלית (הכואבת לא פחות) שרבים כבר גילו לפנייך: מנגנון ההדחקה פועל רק למשך זמן מוגבל... והשיטה הזו של "זה יסתדר כבר מעצמו" עובדת רק בסרטים כנראה, שם יש במאי ותסריטאי שיכולים לסדר את כל העניינים לפני שהסרט נגמר... בחיים צריך להתאמץ כדי להתגבר על בעיות, וכפי הנראה צריך נשימה ארוכה וסבלנות, כי 3 פגישות של ביו-פידבק, למשל, בוודאי לא מספיקות כדי להתחיל אפילו לטפל בבעיה, לא כל שכן לפתור אותה. לא היתה מאושרת ממני לו היה לי איזה לחש קסמים לגלות לך, שיעביר את הבעיה על ידי משפט קטן אחד, אבל את בטח יודעת שאין לי כזה, והאמת שלאף אחד אין כזה. פתרון הבעיה טמון בידיים שלך, ורק שלך, ואת יכולה לעשות זאת בעזרת אנשי מקצוע שישמחו לעזור לך. בתור התחלה, הייתי מציעה לך לפנות אל רופא הנשים שאבחן את הוסטיבוליטיס, ממה שידוע לי יש מקרים בהם פתרון ניתוחי עוזר לבעיה. התייעצי עמו ותראי מה הוא חושב. בהתאם לדעתו תראי איך את ממשיכה הלאה (אגב, אם הוא ממליץ על ניתוח תמיד כדאי לקבל חוות דעת נוספת לפני שרצים לחדר הניתוח, כמובן). אם לא מדובר במשהו שמצריך ניתוח, עוברים לפתרון הבא שהוא במהותו מתבסס על הפן הפסיכולוגי. טיפול הביו-פידבק שהתחלת זוכה לביקורות חיוביות מאוד. טיפול סקסולוגי (ניחשת נכון) הוא עדיין האופציה הותיקה והנפוצה לטיפול בבעיות בתפקוד המיני, כך שגם זו אופציה עבורך. אני מבינה את הייאוש שלך, אבל קחי בחשבון שהייאוש לבד אינו כוח פרודוקטיבי. מהייאוש לא תצמח שום תועלת, אלא אם כן את תחליטי שאת עושה מעשה ומתחילה לפעול למען השינוי, כבר מחר בבוקר. טוב, מחר יום שישי כך שקרוב לוודאי שעדיף לחכות עד יום ראשון... אבל אל תחכי עוד. זה לא ייפתר לבד. בינתיים, מאוד ממליצה לך ולבן זוגך לא לנסות חדירה בכלל. המשיכו ביחסי מין, גירמו הנאה האחד לשנייה בכל הדרכים שעולות בדעתכם - אבל הוציאו את החדירה מהלקסיקון המיני שלכם בשלב זה. את לא זקוקה למפגשים נוספים עם התסכול והחרדה שלך, נכון ? בהצלחה רבה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו