אורגזמה (או היעדרה)

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/09/2005 | 16:28 | מאת: אביבה

הבעיה שלי היא כזאת: מעולם לא הגעתי לאורגזמה. לפעמים אני מתקרבת (נראה לי) ומרגישה כל מיני זרמים, שרירי הבטן והנרתיק מתכווצים מעצמם אבל.. זה לא כיף!! לא קורה שום דבר חוץ מזה, ואני מוכרחה להודות שלמרות שאני חוקרת את חברותיי בנושא, עדיין לא הבנתי מה אמורים להרגיש. יש נשים שלא נהנות/ מסוגלות להגיע לאורגזמה? ניסיתי גם עם ויברטור (לבד ועם בת זוגתי), שהקל וזירז על העניינים אבל בסופו של דבר ללא תוצאה. שאלה שנייה: יש לי משיכה מינית חזקה לבת זוגתי. אני מאוד רוצה לקיים איתה יחסים אבל לפעמים קורה לי שככול שאני נוגעת בה יותר, פחות יש לי חשק ואני מאבדת עניין. אני לא מפסיקה אבל אני עושה את זה על "טייס אוטומט" ולא מתוך תשוקה בוערת. אולי זה קשור לעובדה שאני יודעת שאני לא אגמור ומנסה למנוע ממני את התסכול מראש? קצת פרטים (אולי הייתי צריכה לפרט מראש)- אני בת 25, ביסקסואלית (כנראה..), נמצאת בשנה האחרונה בקשר עם בחורה. יש בינינו תקשורת טובה ופתוחה, היא מודעת לתסכולי והדבר מפריע לשתינו. תודה רבה!

10/09/2005 | 10:14 | מאת: שירה

שלום אביבה לדברייך יש לך משיכה מינית חזקה לבת זוגך, שזו ללא ספק התחלה טובה אבל את מערבבת בשאלתך שני דברים שהם לחלוטין לא זהים: חוסר הנאה וחוסר הגעה לאורגזמה. את שואלת אם יש נשים שלא מסוגלות להנות/להגיע לאורגזמה וזה ממש לא אותו הדבר. אם את לא נהנית בכלל משום דבר במין - זו בעיה אחת, ואם את נהנית ממין אולם טרם הגעת לאורגזמה - זה נושא לגמרי אחר. אם אינך נהנית ממין כלל, אם מעולם לא נהנית ממין עם אף בן/בת זוג, הייתי מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולברר מה המקור לתחושות (או חוסר התחושות) הללו. אם את נהנית מהמגע אולם פשוט לא מצליחה לגמור - אל תתייאשי מצד אחד אבל אל תהפכי את זה למשימה או למבצע מצד שני, כי זה רק ירחיק אותך מהאורגזמה. בכל פעם כשבת הזוג נוגעת בך באופן שגורם לך הנאה - תמשיכו עם זה הלאה, חפשו ביחד את הדברים הכי מהנים עבורך ואל תפסיקי כדי לעבור לדברים אחרים אלא התמקדי בדברים הנעימים לך מאוד. מציעה לך לא לעסוק בהשוואות לנשים אחרות ולהטריד עצמך בשאלות כמו "איך אמורים להרגיש בשעת אורגזמה", התשובות יהיו כל-כך שונות זו מזו וסתם יבלבלו אותך. מה שחשוב זה איך *את* מרגישה, ולא איך את ביחס לאחרות. אורגזמה היא השיא של ההנאה המינית, וכשתגיעי לשיא - אין סיכוי שתפספסי את ההרגשה ולא תדעי לזהות אותה. שבת שלום שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו