שאלה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/05/2020 | 20:21 | מאת: תמר

שלום. אני בת 46. ללא הריונות (לא מעונינת בהריון :). רופאת הנשים ציינה שהסיכוי להיריון טבעי בגילי אפסי , אך שמעתי על מקרים של נשים שנכנסו להריון טבעי גם בגילאים אלה או הריונות לא תקינים . שאלתי היא האם הסיכוי להיריון הוא אפסי אם מקיימים יחסי מין ללא אמצעי הגנה, שבוע וחצי לפני המחזור ? מה הטווח הבטוח לקיום יחסים ללא סיכוי להריון ? אם אבדוק באמצעות ערכת ביוץ לאחר 14 יום מיום קבלת מחזור במשך חודשיים בערך ולא יהיה ביוץ , האם זה מספיק להסיק שבגילי אין ביוץ ולכן סיכוי להיכנס להריון אפסי ממש ? המחזור שלי סדיר יחסית לרוב כל 30 יום לעיתים מקדים או מאחר במספר ימים בלבד. תודה.

אם המחזורים שלך סדירים עדיין את יכולה להכנס להריון בקיום יחסי מין לא מוגנים. ערכות הביוץ הן יעילות אך הרבה פעמים התשובה יוצאת שלילית עקב עתוי לא נכון של הבדיקה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו