יחסים לא מוגנים ושכחת גלולות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

19/04/2019 | 10:19 | מאת: אנונימי

היי, אני לוקחת גלולות יאז פלוס כבר שלוש שנים, בחפיסה של החודש האחרון שכחתי כמה גלולות, גם לקראת סיום החפיסה ואחר כך תמיד לקחתי שתיים. החפיסה הזו הסתיימה בשבוע שעבר והייתי אמורה לקבל מחזור אבל לא קיבלתי. קיימתי יחסים אתמול ללא קונדום, יום לפני תחילת החפיסה החדשה. הבוקר היו לי הפרשות חומות. קיים סיכוי להריון?

מאחר ושכחת הרבה גלולות החודש (תוספת של 2 למחרת אם עברו 12 שעות מהגלולה הקודמת איננה יעילה) מציעה לך בכל זאת למרות הדימום הקל לקחת גלולות של היום של אחרי כי אינך מווגנת החודש

21/04/2019 | 11:40 | מאת: שרית לביא

איחור בנטילה של הגלולות פוגע ביעילות שלהן ולכן את לא מוגנת. אפשר כאמור לקחת גלולת היום שאחרי כמו הגלולה Ella שאותה אפשר לקחת עד 5 ימים והיא מונעת היריון לאחר קיום יחסים לא מוגנים. חשוב מאוד להתמיד בנטילת הגלולות

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו