שקיפות עורפית, Harmony test ותבחין מרובע

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

10/02/2017 | 00:49 | מאת: ענת

שלום, אני בשבוע ה9 להריוני ומתגוררת כרגע בארה"ב. הציעו לי לבצע בדיקת Harmony-cell free DNA test, והבהירו לי בפירוש שאין לבצע בנוסף את בדיקת השקיפות העורפית. - האם אכן הבדיקה הראשונה מייתרת את השנייה? לפי מה שקראתי, השקיפות העורפית עשוייה לאתר גם מומים בלב (ולא רק סיכון מוגבר לתסמונת דאון). - בנוסף, הרופאה טענה כי הquad screen (תבחין מרובע?) גם היא בדיקה מיושנת ומיותרת, אך אני מבינה שהיא משמשת גם לאיתור מומי תעלת השידרה, שבדיקת הדם שהוצעה לי כלל אינה מאתרת (למיטב הבנתי היא כרומוזומלית בלבד). האם מומלץ לבצעה בכל זאת? אני יודעת שהאמריקאים ממעטים בבדיקות הריון, אך לתחושתי זה נובע בעיקר ממניעים כלכליים. אודה אם תוכלנה לעשות לי קצת סדר בדברים, כדי שאבין איזו בדיקה מומלצת ואיזו מיותרת. תודה מראש, ענת.

הי ענת אנא העבירי את השאלה לפורום של מעקבי הריונות. פורום זה עוסק בעיקר במניעת הריון

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו