ויטמין B12 נמוך גם אחרי זריקות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

17/10/2006 | 18:05 | מאת: מורן

בת 33, אמא ל-3 ילדים, בדר"כ בריאה. לפני כחצי שנה בבדיקת דם שביצעתי,עקב חולשה ועייפות ,תוצאת ויטמין B12 הייתה 168, הרופא נתן לי טיפול בזריקה של פעם בחודש (bedodeka 1000 mcg). לפני יומיים בתום תקופת קבלת הזריקות (חצי שנה) ביצעתי בדיקות דם חוזרות ובהן תוצאת ה- B12 ירדה ל- 161. רציתי לשאול מס' שאלות, ואני מקווה שתענו לי עליהן: לאן נעלם הויטמין? האם הטיפול והמינון של זריקה אחת פעם בחודש היה נכון? רופא המשפחה לא בדק והשווה בין 2 הבדיקות - ונתן לי להמשיך ולקבל הזריקות לעוד שנה (זריקה אחת פעם בחודש), האם זה הטיפול לכך? אציין שתופעות העייפות והחולשה נמשכות. יש ירידה במס' הראיה ב- 10 החודשים האחרונים (בכ-3/4 מספר בעין שמאל ו-1/2 מספר בעין ימין). זה מס' שנים המספר לא זז והיה קבוע. האם זה קשור ל- B12? אודה להתייחסותכם. מורן

בכל מקרה, אני יודע שלעיתים יש קשר טוב וספיגה טובה יותר אם לוקחים כמה ויטמיני B יחדיו ולכן רצוי לקחת קומפלקס B ולראות אז מה קורה לאחר כמה חודשים.

מנהל פורום התנהגות בריאותית