דיאטת חלבונים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

20/10/2004 | 15:25 | מאת: אישה מודאגת

שלום רב! לאחרונה התגלתה אצל בעלי (בן 28) סוכרת ברמה של 270 , הרופאה המליצה על דיאטת חלבונים ללא פחממות, ואמרה כי מותר לאכול רק בשר וירקות. אילו תוספות אפשר להכין לו? האם קטניות הם פחממות? האם מותר פטריות? תודה מראש על העזרה!

אני לא יכול אלא להביע פליאה גדולה מאוד. כסוכרתי אני חייב לומר לך שממש אסור להמנע מפחמימות ושגם הסוכרתיים צריכים לאכול פחמימות בצורה מפוזרת על פני כל היום, לא רבות בבת אחת ובטח לא להמנע. הפחמימות תפקידן להעניק אנרגיה זמינה ומיידית לפעילות הגוף והמוח. קטניות רצויות מאוד ולגבי פטריות ממש אין הגבלה ממשית. רק כמה פטריות אפשר לאכול? בעלך צריך באמת לאכול ירקות רבים, לצרוך לחם דגנים מלא הכולל סובין סיבים תזונתיים. בעלך אמור מעתה לבקר באופן קבוע אצל דיאטנית של קופת החולים והיא צריכה להרכיב לו תפריט מאוזן המותאם לסוכרתיים. והכי חשוב, להתחיל מיד ללכת כל יום, לפחות חצי שעה, בקצב מואץ.

26/10/2004 | 20:52 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

האם בעלך סובל מעודף משקל ? עדיף להחליף את הבשר בקטניות ודגים. בקטניות יש פחממות, אבל גם חלבון וסיבים ולכן הן מומלצות במיוחד לחולי סוכרת. צורת הכנתם של הירקות ושל הקטניות חשובה בהקטנת השפעת העמילנים שבהם על רמת הסוכר. פטריות זה גם מותר וגם מומלץ. הן מכילות חלבון, יסודות קורט וויטמינים. חייבים לבשלם ע"מ להרוס הרעלנים שבהן.

מנהל פורום התנהגות בריאותית