שמח להיות הראשון - ויש לי שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

24/08/2004 | 18:35 | מאת: יוסי

יש לי כמה שאלות, וכיוון שאני הראשון בפורום - אני ארשה לעצמי. יופי של "טבילת אש". א. למה רפואת עור ומין הולכות יחד? ב. יש לי בעיה של מן סוג של חצ'קונים שנוצרים לי על הגב, בעיקר אם אני מזיע. כך לדוגמא קרה לי לאחרונה יותר משום שישבתי שעתיים-שלוש ברכב רצוף בנסיעה במשך כמה ימים [טיול בחו"ל]. ואגב, אני מאוד מקפיד על הגיינה, סבון ורחצה יומיומית אם לא פעמיים ביום. מה עושים?? האם זה חיידק שניתן לטפל בו באיזה אנטיביוטיקה וגמרנו? ג. התפתחה לי פטריה על הפנים באיזור הצוואר התחתון [האיזור שהכי מזיע]. הרופאה נתנה לי דקטקורט למרוח, וגם טיפות של אגיספור. האגיספור מייבש לי את העור נורא, והאמת שהפטריה ירדה, אבל אז פתאום היא התפתחה במקום אחר בצוואר. האם יש דרך להתפטר ממנה סופית, או שנדונותי מעתה והלאה לחיות עם פטריות שיתפתחו לי כל פעם במקום אחר על הפנים? הזהרתי מראש, אבל שיהיה לך בהצלחה רבה!!!!

26/08/2004 | 13:39 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

ברכות על היותך ראשון לגבי שאלתך הראשונה הסיבה היא היסטורית מראשית רפואת העור בתקופה שבה עגבת היתה מחלה קטלנית ללא טיפול אנטיביוטי בנוסף למחלות מין כמו עגבת יש ביטוי על פני העור בפריחות שחלקן אבחנתיות.בהתיחס לשאלתך השניה קרוב לוודאי מדובר בפטרית שמש וטיפול תקופתי בשמפו אנטי פטריתי יכול לסייע

23/09/2004 | 21:23 | מאת: אבי

לד"ר שוחט שלום. אני בן 25 ומאובחן כסובל מ keratosis pilaris. רציתי לשאול אם פצעים בירכיים ובישבן גם קשורים למחלה זו. רופאת העור נתנה לי AVIPUR ו RETAVIT , רציתי לדעת אם יש עוד סוג של תרופה או טיפול שהיית ממליץ עליו. לסיום, נאמר לי שזה עובר עם השנים, באיזה גיל? תודה רבה על העזרה.

29/08/2004 | 00:33 | מאת: שירה

ד"ר נכבד שלום, נטלתי בשל בעיה בעור בגפיים תחתונות ריאקוטן (שלצערי לא עזר כלל) במשך כ- 8 חודשים. אני מעוניינית לדעת תוך כמה זמן אוכל להיכנס להריון ללא חשש למום מולד כלשהו! בברכה שירה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור