שושנה בגפה ונפיחות שאינה חולפת

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

17/03/2006 | 15:52 | מאת: אמיר

שלום, לפני 9 חודשים הותקף דוד שלי ע"י שושנה זדונית לראשונה בחיו ומאז זה לא ממש נעלם. ולמה הכוונה, בתחילה אושפז עם חלשה כללית ללא חום ואז החלה האדומומיות והנפיחות בגפה שלא עברה עד היום. אפשר לומר שלא היו כאבים בילתי נסבלים אך העובדה שזה אינו עובר, מפריע לתפקוד היום יומי. הטיפול שהתקבל היה שבועיים של נטילת אוגמנטין שגרם לפריחה בגוף ומאז הומלץ להפסיק את הטיפול וזהו. המצב כיום, רגל נפוחה מאוד, מידי פעם חוזרת האדמומיות והיובש בעור, ובזה הוא מטפל במשחת ELOCOM להרגעת המצב. לאחר התיעצות עם מומחה, לא הומלץ על טיפול אחר, > האם מר גורלו להמשיך ולחיות עם הנפיחות הזו ????? > האם ידוע על תרופה אלטרנטיבית או לא להקלה בנפיחות וסיום כל הסיפור הזה ??? > 9 חודשים זה לא נחשב לזמן מספיק שהמחלה תעבור ??? או למעשה לאחר שנעלמה החולשה נגמרה המחלה, והנפיחות היא רק תופאת לוואי ??? תודה אמיר

17/03/2006 | 18:13 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם אכן מדובר בשושנה וזה כלל וכלל לא בטוח - אזי ישנם טיפולים שונים בעזרתם אפשר לשפר את המצב שאתה מתאר : ראשית צריך לזהות גורמים אפשריים שונים שיכלו להיות סיבה להופעת השושנה כגון פטרת בעור ובציפורניים . חשוב מאוד לזהות ולטפל ולחסל גורמים כאלה שהרי אחרת השושנה יכולה לחזור שוב ושוב ובכל פעם היא יכולה לגרום לנזקים נוספים שברבות הזמן יכולים להפוך לבלתי-הפיכים . באשר לנפיחות שנשארה - ואני מדגיש אם אכן בטוח שזו היתה שושנה - ישנן תרופות מסוימות שיכולות לשפר מאוד את זרימת הדם והלימפה בגפה וע"י כך להוריד או להפחית את הנפיחות . כמו כן חשוב במצבים אלה ללכת עם גרביים אלסטיות !

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור