טיפול נגד אקנה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

02/03/2006 | 16:11 | מאת: שלומית

שלום רב, אני בת 32 אחרי 3 טיפולים ברואקוטן (2 מהם אינטנסיביים) וכיום 3 חודשים לאחר פילינג עמוק מסוג אקסודרם. לדאבוני כי רב האקנה חזר לי בצורה בינונית עד קשה. בעברי טיפלתי באמצעות טיפוליים מקומיים, אנטיביוטיקה ורואקוטן אולם הבעיה חזרה. בנוסף, אני בתהליכי כניסה להריון והייתי רוצה לדעת אם יש איזשהו טיפול שמתאים גם להריון, גם לעור רגיש שלאחר פילינג עמוק וגם שיעזור להפטר מהמחלה הכרונית הזו, כלומר לא רק להעלים פצעון שיצא אלא גם למנוע את הופעת הפצעונים. תודה

03/03/2006 | 21:40 | מאת: ד"ר אשר יהב

האם זה הריון ראשון שלך? אם כן יש מקרים שבהם עצם הכניסה להריון יכולה לשפר את מצב האקנה . העובדה שקבלת 3' פעמים טיפול ברואקוטאן ווזה עדיין לא פתר את הבסעיה יכולה להצביע על קיום בעיה הורמונאלית סמויה . במקרים כאלה הטיפול צריך להיות שונה . בזמן ההריון אפשר לטפל אך ורק טיפולים חיצוניים ובנוסף אפשר לתת סוגי אנטיביוטיקה מיוחדים שלא מזיקים להריון .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור