דיכוי בלוטת התריס- גירוד טורדני בעור

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

01/02/2006 | 13:36 | מאת: ישראל

שלום רב, אני בן 55 לפני כמה חודשים גילו אצלי דלקת בבלוטת התריס (גרייפס) ופעילות יתר של הבלוטה וכתוצאה מכך החליטו לבצע דיכוי של הבלוטה ע"י חומר רדיואקטיבי( ולא ניתוח להוצאת הבלוטה) , התהליך בוצע ולאחר מספר שבועות, התחילה תופעה נורא מוזרה בתחושת העור שלי, אזור הרגלים וכפות הרגלים , הגב ואזורים נוספים בגוף נתקפים בגירוד נוראי, אשר אני מגיע למצב של גירוד אשר פוצע אותי, ( דבר שלא קרה לי מעולם!)התופעה לא פוסקת ואני ממש מיואש ומוטרד נורא מהמצב, שאלתי היא, ממה נובע הגירוד הטורדני שתוקף אותי לעיתים קרובות מאוד ? האם ישנו טיפול מניעתי או מרגיע, ומה עליי לעשות בנידון.? אשמח לקבל את תשובתך המופרטת והמהירה.תודה. ישראל

15/02/2006 | 18:15 | מאת: ד"ר אשר יהב

כנראה שדכוי הבלוטה היה חזק מדי וכתוצאה מזה יש לך כעת תת-פעילות של הבלוטה . צריך לאושש השערה זו בבדיקות -דם ואם היא תתברר כנכונה אז אפשר יהיה לעזור לעור שלך ע"י הוספת הורמוןבתוספת לתכשירים שונים למריחה .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור