איכטיוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/08/2005 | 10:01 | מאת: שרית

לאחי יש "עור נחש", מאוד מחוספס ויבש, בחודשי החורף זה בולט יותר, אך גם בקיץ. יש לציין שהוא לא סובל מגרד קיצוני, זה פשוט מפריע לו אסטטית. רופא עור טען שמדובר באיכטיוזיס ושאין מה לעשות כנגד זה. הוא גם הפנה אותו לבדיקה גנטית, וביקש שגם אחותו תבצעה, ולא הסביר דבר מעבר לזה. מדוע אני צריכה לבצע בדיקה? אני מניחה שיש לזה קשר לגן ה-X, ואם כך אז מה ההשלכות על הילדים שלי? האם זוהי מחלת עור או שיש עוד סימפטומים? אני מאוד מודאגת.בינתיים קופ"ח לא מאשרת את הבדיקות הגנטיות הללו. תודה.

27/08/2005 | 16:34 | מאת: ד"ר אשר יהב

ישנם מספר סוגי איכטיוזיס.אחד מהסוגים הוא קשור לגן X. כלומר רק הבנים חוליםואילו הנקבות לא חולות אבל רק מעבירות את המחלה.ניתן לפחות בחלק מן המקרים להבדיל בין הסוגים השונים של איכטיוזיס על סמך הבדיקה הקלינית בלבד. לחלוטין לא נכון לאמר שאין לזה טיפול.אפשר בהחלט לשפר את המצבאבל לשם כך דרוש טיפול קבוע.

27/08/2005 | 22:46 | מאת: שרית

תודה על תגובתך המהירה. יש לי שתי שאלות נוספות - האם יש אפשרות שלבעיה זו ביטויים נוספים מלבד העור (לאחי אין בעיות אחרות, אבל אני פתאום חוששת מהיריון נוסף)? למי אפשר לפנות לגבי טיפול קבוע (לרופא עור אחר???), כי הפרופ' די ייאש את אחי? ומהו הטיפול המוכר (אולי נוכל להציע לרופא)? תודה רבה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור