נוירודרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

26/08/2005 | 12:22 | מאת: אליאב

שלום אני בן 24. כנראה שיש לי אלרגיה (שבוע הבא אני עושה איבחון רציני). בלי קשר (או עם..) רופא עור הבחין אצלי נוירודרמטיטיס. בסוגריים הוא רשם Lichen simplex. נגד זה הוא נתן לי משחה- tevacutan וכדורים- loratadine. הוא אמר שהמחלה נגרמת מלחץ נפשי ואם לא אשפר מצב זה המחלה תחזור. 1. קראתי על loratadine שהיא בכלל תרופה לאלרגיה. מדוע הוא נתן לי אותה? האם יש קשר בין המחלה לאלרגיה? 2. נאמר לי בזימון תורים למרפאה האלרגית שעליי להפסיק טיפול נגד אלרגיה 5 ימים לפני האבחון. האם הדבר נכון לגבי loratadine? 3. האם כל המידע שיש על דרמטיטיס נכון גם לגבי נוירודרמטיטיס? 4. האם באמת קשה להיפטר מהבעיה? ורק ע"י הורדת הלחץ הנפשי יש סיכוי שהמחלה תחלוף? סליחה על האורך ותודה מראש

27/08/2005 | 18:37 | מאת: ד"ר אשר יהב

התאוריה שנוירודרמטיטיס נגרמת ע"י מתח נפשי היא תאוריה מיושנת שאינה מקובלת יותר היום! זו גם אינה מחלה אלרגית כך שאם האבחנה מדויקת אינני חושב שיש מקום לבירור אלרגי. אכן לורטידין הוא טיפול נגד אלרגיה וצריך להפסיק אותו לפני ביצוע טסטים אלרגיים.מדוע הרופא רשם לך את התרופה הנ"ל? יתכן שהוא חשב שזה ירגיע לך את הגרד. בעזרת משחות מתאימות ומותאמות למצב שלך - ניתן בהחלט לשפר מאוד את מצבך ואפילו במקרים לא מעטים להעלימה לגמרי.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור