אטופיק דטמטיטיס חמור אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

12/08/2005 | 13:31 | מאת: יעל

אני בת 33 וסובלת מאטופיק דרמטיטיס חמור מזה 20 שנה בכל אצבעות הידיים. יובש נוראי,סדקים קשקשת גירוד עז.טופלתי אצל הומופאט ולא הועיל טופלתי אצל רופאי עור מהטובים שישנם באופן פרטי ,אושפזתי בהדסה במח' עור, כל זאת ולא הצלחתי להילחם במחלת העור הנוראית הזו.מחלת עור זו מפריעה לי בחיי היום יות ובחיי הזוגיות. רציתי לשמוע עוד עצות ותגובות בנושא.אני על סף יאוש ודיכאון.דרך אגב הופניתי לטיפול אצל נטורופט בשם רמי מור משהו מכיר? או יכול להמליץ עליו? אני מוכנה לשלם כל הון שבעולם כדי למצוא תרופה או הקלה למחלה זו.

12/08/2005 | 15:20 | מאת: ד"ר אשר יהב

המקרה שלך אינו יוצא-דופן. יש לא מעט מקרים כאלה.ראשית חוכמה היא להמנע לחלוטין ממגע עם כימיקלים שונים ודטרגנטים. בהקשר זה את חייבת להשתמש בקביעות עם מדיח-כלים , להמנע ממגע כלשהוא עם חמרי-נקוי למיניהם וכו".נקודה נוספת היא שדיאטה מסוימתבתוספת של ויטאמינים מסוימיםיכולה לתרום באופן משמעותי- אם מקפידים עליה בדקדקנות רבה-לשיפור המצב.לבסוף, כדורים מסוימים המשמשים להורדת כולסטרול - ושאין להם כמעט תופעות-לוואי ובוודאי לא תופעות לוואי חמורות-, יכולים בחלק מן המקרים לתרום לשיפור נוסף במצב.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור