lichen ruber planus

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

07/08/2005 | 02:26 | מאת: נירה

שלום רב, לפני כשנתיים סבלתי לתקופה ארוכה (מעל חצי שנה) מ-lichen ruber planus שהתפשט תחילה באזור גב כפות הרגליים והמשיך לשוקיים, אמות, מעט בזרועות, בבטן ומעט בגב. המחלה התחילה מייד לאחר תקופה בה ציפורניי אצבעות היד התפצלו ונשברו. כיום, שנה לאחר המקרה שוב החלו ציפורני להתפצל ולהישבר. קבעתי תור לרופאת העור אך למשלי אינני מוגדרת כמקרה דחוף והתור הוא לעוד כחודש. שאלותיי הן: האם המחלה יכולה לחזור על עצמה? האם סיכויי החזרה גבוהים יותר כיוון שעברתי אותה כבר וקיימים הנוגדנים בגופי? האם יש משהו אוכל לעשות כדי למנוע התפרצות במידה ותהיה? בפעם שעברה ניסיתי טיפול במספר משחות כולל חומרים אנטיהיסטמינים וסטרוידאליים ואף אלידל על מנת להקל מהגירוד והתופעה עצמה. שום דבר לא עזר. אודה לתשובתכם.

07/08/2005 | 10:44 | מאת: ד"ר אשר יהב

המחלה יכולה בהחלט לחזור שוב ושוב! כאשר המחלה מפושטת על שטחים נרחבים כמו אצלך - אזי בדרך כלל טיפול מקומי במשחות בלבד - אינו פותר את הבעיה.ראשית צריך לברר אם יש גורם גופני כללי או פנימי שגורם אצלך לבעיה ולשם כך יש צורך לבצע בדיקות כלליות כמו בדיקות צואה ובדיקות שתן וכו.שנית יש היום אפשרות לתת טיפול בעזרת כדורים מסוימים דרך הפה - קורסים של כחודש בכל פעם- כדורים אלה אינם מזיקים ואין להם תופעות-לוואי רציניות , בתנאי כמובן שאת לא בהריון. בעזרת תרופות מן הסוג הזה אפשר לפעמים לרפא לחלוטין את הבעיה או לכל הפחות להשיג הפוגות ארוכות של שנים.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור