צלקות

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/07/2005 | 22:32 | מאת: מיכל

שלום, יש לי 3 שאלות בנוגע לצלקת ישנה וצלקת חדשה - ומאוד אודה לכם על סבלנותכם אם תוכלו להגיב עליהן. יש לי צלקת שהיתה עבה ונפוחה בתחילה, ועם השנים נעשתה שטוחה לחלוטין וחסרת צבע, כלומר די לבנה, אבל עושה רושם שעדיין המשיכה להתרחב מעבר לכל פרופורציה. כיום רוחב הצלקת גדול יותר אפילו מרוחב הפצע שהיה שם במקור. לא היתה איזו השמנה דרסטית או משהו אחר שמתח את העור. שאלתי היא: -האם צלקות כאלה הן קלואידים, או שמדובר במשהו אחר? אם כן, איך הן נקראות? זכור לי במעורפל (לא מאבחנה רפואית) משהו בשם צלקת היפרטרופית (?), אבל אין לי מושג מה זה. -האם ניתן לתקן צלקות כאלה בניתוח פלסטי, או שקיומן מעיד על נטיה להצטלקות "לא טובה" שעלולה לחבל בתהליך כזה? - האם יש טעם לנסות לטפל בצלקת חדשה יחסית (בת כמה חודשים) שעושה רושם שהיא מתפתחת רע (נעשית יותר ויותר בולטת ורגישה) במריחת קרם עם ויטמין E, או שבשלב הזה כבר אי אפשר לשפר משהו? תודה רבה...

27/07/2005 | 23:34 | מאת: ד"ר אשר יהב

על הצלקת הטריה אני ממליץ לך להשתמש ב קלוקוט- אותו תוכלי לקנות גם ללא מרשם. כנראה שיש אצלך נטייה כזו לפתח צלקות היפרטרופיות ואם הנחה זו נכונה - אזי אין הגיון ואין טעם לתקן צלקות ישנות כאלה באופן חירורגי.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור