ניתוח מח + אלופציה אראתה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/07/2005 | 15:01 | מאת: איריס

שלום, בתי בת שנה ותשעה חודשים עברה ניתוח מח עקב גידול שפיר שנמצא באחד מחדרי המח.. כ - 3 שבועות לאחר הניתוח, החלה התקרחות מקומית, וכמה ימים אח"כ עוד התקרחות. רופא עור קבע שזוהי אלופציה אריאטה. שאלותי: 1. האם יש קשר בין ההתקרחות לניתוח שעברה בתי? 2. אני יודעת שלא ניתן לומר בוודאות, אך האם מקרי אלופציה אריאטה שהראו סימנים בעקבות ניתוח הם בדר"כ חד פעמיים, ואח"כ אינם חוזרים? 3. האם יש סיבה לדאגה כאשר מופיעים מקומות התקרחות נוספים? תודה רבה, איריס

13/07/2005 | 15:58 | מאת: ד"ר אשר יהב

לא ידוע לי על קשר בין אלופסיה אראטה לבין ניתוחי-מוח.מאחר ולא ידוע על קשר כזה -ממילא אי אפשר לדעת אם זה חד-פעמי או לא.באופו כללי אלופסיה אראטה היא בעיה אסתטית-קוסמטית בדרך כלל ולכן אין מקום לדאגה בריאותית.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור