שינוי תצורת הציפורן עקב פיטריה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/07/2005 | 11:39 | מאת: דקלה

שלום ד"ר, אני בת 25. בצבא נדבקתי באקזמה בין אצבעות הרגליים שהתאפיינה בשלפוחיות קטנטנות רבות וגרד בלתי פוסק ומציק. קיבלתי פטור מנעליים צבאיות וטלק (שלא שמתי) ומשחות שהרגיעו את העור. לאחר תקופה של כשנה אחת הציפורניים הפכה למחוספסת והתקשחה. עד לפני כשנה הפגיעה היתה רק באותה ציפורן. בשנה האחרונה כל הציפוריים שלי קיבלו נקודות לבנות עליהם, לאחר מכן הן הפכו מחוספסות, התקשחו ואיבדו את צבע הברק. הייתי אצל רופא עור שכל הזמן נתן לי משחות. שמעתי שיש טיפול שכרוך בסיכון של פגיעה בכבד ובאיברים נוספים ודורש מעקב צמוד. הרופא עור לא ממש שמח לנדב לי מידע. רציתי לשאול.. מה באמת הטיפול הזה? במה זה כרוך? מה הסיכון ומה הסיכוי שהפטריה לא תחזור? ואם תוכל להפנות אותי לרופא שכן יכול לעזור לי לקבל את ציפורניי היפות בחזרה ...

13/07/2005 | 13:13 | מאת: ד"ר אשר יהב

אין משחה בעולם שיכולה לפתור לך את הבעיה שלך! הטיפול היעיל היחידי הוא בעזרת כדורים .כיום בנגוד למצב בעבר - יש בידי הרופאים סוגי כדורים מאוד יעילים מצד אחד ומצד שני עם מעט מאוד תופעות- לוואי ותופעות לוואי שהן לא מסוכנות מצד שני. הטיפול כרוך באחד מסוגי הכדורים הנל לתקופה ממושכת אך לא בצורה רציפה. יש צורך לבצע אולי פעם אחת או שניים בדיקת דם פשוטה. הטיפול הזה כאמור הוא מאוד יעיל והסכוי שיהיו לך צפורניים יפות בחזרה הוא מאוד גבוה. אם תרצי להגיע אלי לטיפול - הטלפון שלי מופיע בראש הפורום.

13/07/2005 | 15:39 | מאת: ד"ר אשר יהב

הכדורים לא פוגעים בשום צורה בפוריות ובסכוי להביא ילדים. התשובה לשאלתך השנייה היא שלילית.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור