שלפוחיות וקילופים שהתפשטו על כפות ידי ורגלי

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

18/06/2005 | 03:31 | מאת: sharon

שלום אני סובלת למעלה מחודש משלפוחיות שהולחות ומתרבות ואם מתייבשות העור מתקלף לרוב נוצר פצע פתוח מה שמגביל אותי מאוד הם כבר מכסות את ידי ורגלי עד כדי בושה לצאת מהבית הייתי אצל רופא כלי ואחכ אצל 2 רופאי עור אחד אמר יעבור תוך שבוע ונתן לי 2 משחות ומיזולן ושני אמר שיקח שנים והוא כבר מחליף לי פעם רביעית משחה האבחנה שלהם שזו אלרגיה ודרמטיטיס שאלותי הן האם יכול להיות אלרגיה שנמשכת זמן רב? יש לציין כי התרופה נגד אלרגיה לא השפיע דבר שני הייתי צריכה להתחנן בדמעות לרופא שיפנה אותי לבדיקות כל שהן כמו אלרגיה אם זה מה שהוא טוען שיש לי,האם ישנן עוד בדיקות שהיית ממליץ? אנא עיזרו לי התור לרופא האלרגיה הוא רק בעוד חודש ואני לא יודעת מה לעשות

18/06/2005 | 15:40 | מאת: ד"ר אשר יהב

אני כלל לא בטוח שמדובר באלרגיה! יתכן מאוד שמדובר בסוג מסוים של אקזמה שמופיע בדרך כלל בצד התחתון של כפות הידיים והרגליים - אשר מופיע יותר בקייץ כאשר מזיעים הרבה.אם אכן ההשערה הזו נכונה - אזי הבדיקות האלרגיות לא יגלו מאומה.מצד שני הבעיה הזו כרונית ונוטה להופיע מחדש בייחוד בחדשי הקייץ . יחד עם זאת אין ספק שאפשר בעזרת המשחות הנכונות לשפר את המצב ואין שום סיבה בעולם שלא תוכלי לנהל חיים נורמאליים מלאים בלי שום מגבלות.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור