גירוד קשה ופצעים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

05/04/2005 | 22:10 | מאת: רונית

שלום. לפני כחודשיים התחיל לגרד לי בצידי האגן וכמובן שגרדתי במרץ. כתוצאה מהגירוד נוצרו פצעים שלעיתים בעקבות הגירוד מדממים. במהלך הזמן הזה התפשטה התופעה לעוד חלקים בגופי כמו ישבן וגב תחתון ,שוקיים, מתחת לחזה, חלק עליון של הזרועות,מאחורי הבירכיים , מעט בירכיים. התעלמות מהגירוד היא בלתי אפשרית למרות כל מה שניסיתי( כדורים נגד אלרגיה ומשחות למיניהם-כמובן בהוראת רופאת העור) רופאת העור לא גילתה שום דבר חריג בבדיקות הדם ואפילו שללה אסתמה של העור . היא לא ביצעה בדיקת נוגדנים אך טענה שזה לא נראה לה. כרגע אין לי שום טיפול ואני דיי מיואשת כי קשה אפילו לי להסתכל על האזורים האלה. זה פשוט נראה נורא. מה עכשיו אני יכולה לעשות? תודה מראש

30/04/2005 | 17:44 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

באם מדובר בגרד כללי יש לבצע ברור כולל תיפקודי בלוטת המגן ספירת דם ברזל צילום חזה בדיקה פיזיקלית מלאה ולעיתים גם טסטים עוריים במידה ויש נגעים עוריים ראשונים ולא מישנים לגרד ניתן לקחת ביופסיה עורית אבחנתית

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור