עקיצת יתוש וזיהום

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

04/04/2005 | 22:22 | מאת: סופי

שלום ילד בן כמעט 3 שנים בריא. כל קיץ או כשיש יתושים ונעקץ אזי העקיצות מתנפחות ויש הפרשה מהעקיצה ויש פצע מכוער מציק ומגרד ויש צורך לחבוש אותו. הטיפול שניתן כל פעם הוא חבישה טיפול במשחת אפלומיצין שימוש בפניסטיל טיפות ופניסטיל משחה. מדוע זה נגרם לכדי ממדים וזיהום כזה כיוון שהילדה הגדולה שנעקצת גם לפעמים בחוץ בגינה לא "חוטפת" את העקיצה בצורה שכזו? האם מותר להשתמש לזמן כה ארוך באפלומיצין ופניסטיל? האם מותר להשתמש בתכשירים נגד יתושים כדוגמת סנו די או תכשיר אחר כמו כליל לזמן כה ממושך כמעט כל תקופת הקיץ? תודה ואשמח לקבל המלצות חדשות

30/04/2005 | 17:34 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

חלק הילדים רגישים יותר לעקיצות מומלץ קודם למנוע את העקיצות וזה עיי הקטנת מספר היתושים כולל הדברה מחוץ לבית במיקווי מים בסביבה וניתן לפנות לרשות המקומית בדרישה שכזו בנוסף רשתות ומכשירים להשמדת יתושים חיצונים, שרוולים ארוכים ורק כאמצעי אחרון קרם דוחה יתושים

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור