הרפס סימפלקס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

02/04/2005 | 22:24 | מאת: נתנאל

אני סובל מהרפס רק בשפתיים במשך כ 10 שנים. לאחרונה רופא העור המליץ לי להשתמש ב"וולטרקס" לצמיתות. הוא המליץ לי על מינון של 2 כדורים, 3 פעמים ביום (500 mg) כל כדור. כלומר 6 כדורים ביום... עיינתי בהוראות השימוש שמצורפות לתרופה ובא כתוב שמי שסובל מהרפס סימלקס, מומלץ לקחת 2 כדורים ביום לתקופה של עד עשרה ימים. אני סובל מהתפרצות של הרפס כ 3-5 פעמים בשנה במועדים פחות או יותר קבועים וגם בעיתות לחץ לפעמים, לכן הרופא המליץ לי על המינון של 2X3 ביום. שתי שאלות ברשותי: 1), האם מומלץ לקחת 6 כדורים ביום לכל החיים, או 2 כדורים ביום לכל החיים. מה גם שעלות התרופה למשך שבוע היא כ 80 שקלים, אחרי סבסוד של קופות החולים. 2) האם נגיף ההרפס, שלא בדומה לחידקים אחרים שמטופלים ע"י אנביוטיקה לזמן קצר, לא מפתח עמידות כל שהיא ל"וולטרקס". תודה, נתנאל.

30/04/2005 | 16:48 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

בדכ טיפול מונע ניתן במיקרים של למעלה מ5 -6 היתפרצויות בשנה בדכ הטיפול תחילה למשך שישה חודשים ואכן מומלץ כדור ליום בכל מיקרה יש להימנע ממצבים שיכולים לגרום להיתפרצות כמו חשיפה מוגברת לשמש יובש וכו

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור