נקודות חן חשודות

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

15/03/2005 | 10:34 | מאת: נילי

רציתי לדעת אם רופא עור אמור לזהות מלנומה או רק כירורג פלסטי? היתה לי נקודה שחורה קטנה בבטן, פניתי לרופא עור והוא די נלחץ מזה, הוא נתן לי משחה אנטיביוטית ואמר לי לשים על הנקודה ולשים פד עם פלסטר ולחזור אליו אחרי יומיים ואז לראות מה המצב. לאחר יומיים חזרתי אליו והנקודה היתה באותו מצב, הוא ניסה לגרד אותה במקל עץ והיא נשארה במקום. אז הוא הפנה אותי לכירורג פלסטי באופן דחוף, הכירורג הסתכל עליה שניה וסילק אותה בעזרת פינצטה! האם זה היה מוצדק להפנות אותי לכירורג, האם הרופא בעצמו כבר היה יכול להסיר אותה?

13/04/2005 | 14:01 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

זיהוי נקודות חן החשודות כמלנומה יכול להיתבצע גם עיי רופא עור מומחה או כרורג פלסטי חלק מרופא י העור מבצעים גם את ההסרה וחלקם מפנים לכרורג פלסטי בכל מיקרה קיבלת טיפול טוב ומהיר

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור