פצעי אקנה בגב

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

09/03/2005 | 01:37 | מאת: דניאל

אני בן 30 , סובל כבר כמה שנים מהתפרצויות של פצעים בגב (בעיקר) , בדר"כ פצעים אדומים נפוחים , מעבר לסבל זה מהווה בעייה אסתטית , ניסיתי בעבר משחות , אנטביוטיקה (מניצוקלין) , אך זה לא עזר ממש , הומלץ לי על ידי רופא לקחת ראוקוטן במינון אתחלתי של 30 מ"ג פעמיים ביום , אך שמעתי שיש לזה תופעות לוואי לא נעימות . רציתי לשאול האם יש דרך לגלות מה מקור הפצעים בגיל כזה (שמן הסתם הן לא פצעי בגרות ) ? כמו כן לגבי תופעות הלוואי , מעבר לעניין של אנזימי הכבד וכו' , יש לזה בעיות של אסתטיקה , קילופי עור ואדמומית בפנים , זה ממש מרתיע אותי ... כמו כן אני מתאמן במכון כושר , האם יש הגבלה בעניין מאמץ פיזי בזמן שלוקחים את התרופה ? ושאלה "ליום שאחרי" .... איך והאם ניתן לטפל בצלקות שנותרו בגב ? אשמח מאוד לקבל תשובות ... בתודה מראש

16/03/2005 | 19:10 | מאת: סולי

היום אני חושב שכבר לא צריך לקרוא לפצעים האלה פצעי בגרות- האקנה יכולה ללוות בן אדם כמעט עד גיל ארבעים-הפצעים מופיעים בדרך כלל עקב הצטברות של חומר המופרש מבלוטות מסוימות בעור בשם בלוטות החלב -החלב הזה כשנחסמת הדרך בפניו לצאת אל פני העור אז הוא מצטבר ליד זקיקי השערה מתחת לעור ויוצר את מה שנקרא פפולות "פצע גדול אדום ומוגלתי"- הפרשת החלב בכמויות גדולות והצטברותו מתחת לעור נותנת לחיידקי האקנה סביבה טובה להתרבות בה וזה מה שגורם לפצע להיות מוגלתי.אצל אנשים מסויימים בלוטות החלב האלו הן לא גדולות ומפרישות חלב בכמויות קטנות אל פני העור ואלה אנשים שיש להם מזל- אנשים עם מזל רע יהיו בעלי בלוטות חלב גדולות שמפרישות כמויות גדולות של החומר השומני הזה שנחסם מתחת לעור ויוצר את האקנה- כל פצע מוגלתי וגדול כזה בטוח ישאיר צלקת שקועה בעור וגם כתמים ונקודות אדומות. לגבי הפחד שלך מתופעות הלוואי מנסיון אישי אני אומר לך שלפעמים מגזימים - אין להתעלם מזה שהתרופה רואקיוטן היא טראטוגנית כלומר גורמת למוים בעובר -אבל תופעות הלוואי השכיחות של התרופה זה יובש בשפתיים והוא לא כל כך נורא תוכל לטפל בזה בווזלין ויובש בעור בעזרת קרם לחות והגנה.התרופה לא גורמת לאדמומיות בעור- את תפקודי הכבד אתה תבצע כל חודש ובהתאם הרופא מחליט אם לקחת את התרופה או לא כמו כן אתה תצטרך לעבור בדיקות של פרופיל שומים- טריגליצרידים- בדם. פעילות גופנית מאומצת לא מומלצת בזמן הטיפול. הצלקות עקב האקנה מטופלות בעזרת כל מיני סוגים של פילינגים עמוקים לקילוף העור- פשוט מקלפים את השכבה העליונה של העור- וככה אפשר להשטיח את הצלקות אבל לא להעלים אותן עד הסוף -אבל זה המון כסף!!!!!!!!!!!!!!!!! בהצלחה...............

29/03/2005 | 23:53 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

אקנה יכולל להופיע גם בגב במיוחד בגברים וגם בגיל 30 ההזעה במכון לא משפרת ולעיתים מחמירה את המצב מומלץ שימוש בנוזל מיבש בעת פעילות גופנית טיפול ברואקוטן יכול לעזור ואולם יש הגבלות כולל חשיפה לשמש והימנעות מפעילות גופנית מאומצת

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור