בקשר לקינואה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, רציתי לדעת איך מכינים קינואה, ולמה קינואה עוזר לבריאות? האם קינואה לאחר בישול צריך להיראות בהיר שקוף? כי ניסיתי ולא ניראה לי שזה יצא טוב. אולי יש גם מתכונים עם קינואה, אשמח מאוד לקבל קישורים. בתודה מראש, צופית
שלום צופית, הקינואה קלה לעיכול, מכילה חלבון מלא 16% ואכותי מאוד, הרבה ליזין, מתיונין וציסטאין, עשירה בסידן, מגנזיום וברזל, וכן אבץ, נחושת, אשלגן, ריבופלבין, תיאמין, ניאצין וזרחן ועשירה בויטמין E. מרקמה רך, אגוזי ופריך. אולי יעניין אותך לדעת שהקינואה שימשה כמזונם המקודש של בני האינקה במשך מאות שנים... לגבי הכנתה, חשוב לשטוף לפני השימוש ולשים במקרר. לבשל ב - 2 כוסות מים לכוס קינואה. אחרי הבישול היא יוצאת באמת שקופה. בשלי אותה כמו אורז כולל כל התוספות - בצל מוקפץ, תבלינים, ירקות וכו' - כיד הדמיון. נכון את לא טועה, נפלת על חובבת קינואה מושבעת ! בתאבון.
שלום רויטל, הכנתי את הקינואה, אך הטעם מאוד טפל. לא היה לזה טעם טוב ומאוד מוזר. הבנתי שאת אוהבת מאוד את הקינואה, האם תוכלי לתת לי איזשהו מתכון שאת מכירה עם קינואה ואולי עם ירקות. או איך שאת מכינה אותו, העיקר שיהיה טעים. אני מבינה שהקינואה מאוד בריאה כפי שציינת בתשובתך, ולכן אני רוצה לאכול ממנה וגם להנות משיפור טעמו. וכמה מותר אכול ממנו ליום? בתודה, צופית