על שום מה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/04/2004 | 17:11 | מאת: א.ר

שלום, אני מאוד אוהבת שום ורציתי לדעת אם שום אפוי שומר על ערכו התזונתי, או שיש לאכול רק טרי. ועוד דבר, בני מנוע מלאכול מוצרי חלב. הוא אוכל מעדני סויה (אלפרו,צוריאל). האם כמות הסידן בם משמעותית או שיש להוסיף לו סידן ממקור אחר. וכמה מעדנים מומלצים בשבוע (קראתי שהסויה לא מומלצת בכמות רבה)-אגב,הוא בן 8. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2004 | 05:01 | מאת: זאב המרפא

שלום רב, רוב מרכיבי השום נשמרים גם באפיה ועוד יותר באידוי. בכל המזרח ניזונים מסויה, ירקות עלים ושומשום מלא ולא סובלים ממחסור בסידן. אם את מודאגת תוכלי להוסיף לו טחינה משומשום מלא המכילה המון סידן טוב ומין ואם תרצי לעדן את טעמה הכיני אותה עם 25% מחית שקדים. בכל מקרה אם נדמה לך שיש לו מחסור בסידן אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה. זאב

04/04/2004 | 06:12 | מאת: לילך נהרי

א.ר. שלום החומר הפעיל בשום, אליצין, נמצא בריח של השום, ולכן בזמן בישול ואפייה הוא מופחת, אך בכול זאת עדיין יש לו השפעה מיטיבה. לגבי בנך - אני מציעה לך לקרוא את הקישור הבא http://naturemed.co.il/news.html סידן נמצא בשפע בטחינה משומשום מלא, מוצרי סויה, שקדים, פירות וירקות. כיום ישנם יותר ויותר מחקרים המראים את הקשר בין אכילה מרובה של פירות וירקות לבין מניעת הדלדלות העצם. ההשערה היא שבירקות ופירות קיימים ויטמינים ומינרלים ומרכיבים נוספים שעוזרים לספיגה יעילה יותר של הסידן. את צפיפות העצם לא ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. רמות הסידן בדם תמיד יהיו מאוזנות (למעט מחלות מטבוליות קצוניות) והם לא אינדיקציה לגבי חוסר סידן בעצם. חג שמח!

04/04/2004 | 10:29 | מאת: א.ר

מנהל פורום נטורופתיה