שיגדון(GOUT)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/01/2004 | 00:30 | מאת: אבי

מה מומלץ לי לאכול על מנת להוריד את כמות החומצה האורית בכדי למנוע התקפי כאב

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2004 | 06:42 | מאת: לילך נהרי

אבי שלום חומצה אורית הינה תוצר פירוק הסופי של פורינים, המרכיבים את ה DNA. שקיעתם של קריסטלי חומצה אורית בפרקים וברקמות נוספות גורם לנזק רב ותהליך דלקתי. ברוב המקרים לא יגוע מה גורם למחלה. לפעמים זהו מצב המלווה למחלה קשה אחרת כגון בעיות בכליות, תרופות ליתר לחץ דם, טיפול באספירין. בתזונה יש להפחית מוצרים המכילים הרבה פורינים שזה מוצרי מן החי - בשר, עוף, ביצים. כמו כן יש להמנע מאלכוהול, המגביר יצירת חומצה אורית, וצריכת יתר של קלוריות. אם יש עודף משקל צריך לרדת במשקל. הורדה במשקל מפחיתנ רמות פורינים בדם. התזונה צריכה להיות דלת סכר ופחמימות פשוטות (כמו קמח לבן, אורז לבן וכולי), ללא מוצרים מן החי וענייה בחלבון. יש לאכול הרבה ירקות, פירות (דגש על פירות יער - דבדבנים, אכמניות וכולי), דגנים מלאים (אורז מלא, קמח מלא, גריסים, שיפון וכולי) וקטניות. חשוב מאוד לשתות הרבה!!! לשיפור מהיר אפשר לעשות כשבועיים "דאטת אורז" - לאכול רק אורז ומוצריו שבוע ראשון (אורז, פרכיות אורז, אטריות אורז, פסטה מאורז וכולי) בלי שום תוספות ובשבוע השני להוסיף ירקות. וזה בתנאי שאין מחלות כרוניות אחרות ברקע. הייתי ממליצה ליטול חומצה פולית 5 מ"ג ליום (יש להשיג בקופות החולים) הידועה כמעכבת את האנזים המייצר חומצה אורית. כמו כן תוסף שמן דגים לפחות 3 כדורים ליום. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה