חלץ דם בגיל צעיר (המשך)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/09/2003 | 23:32 | מאת: אלי

שלום, חזרתי, מצורף הקישור לפניה הקודמת שלי: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=113&i=70454&t=70454 את הבדיקות הראשונות עשיתי בעבודה שלי, כטכנאי לילה בבי"ח לוינשטיין, במכשיר אוטומטי של ביה"ח, הן בבוקר והן בערב, תוך כדי מנוחה. לאחר התשובה שקיבלתי, חברה שלי (תלמידת רפואת שיניים שנה רביעית, וחובשת מד"א לשעבר) בדקה לי את לחץ הדם במשך שבוע בערבים לאחר מנוחה, וממוצע לחץ הדם היה זהה, 130/80 דופק 50. לחץ הדם הסיסטולי נע בין 126 ל134. הערות קטנות לשאלה הראשונה: המתוקים הם בעיקר מעשה יד (עוגות), כך שאשמח לקבל הצעות לשינוי מתכונים והרכבים. שוב תודה ושנה טובה, אלי.

לקריאה נוספת והעמקה
01/10/2003 | 20:34 | מאת: רויטל ברמן

הי אלי, ראשית לא הייתי דואגת יותר מידי ללחץ דם 130/80, בייחוד מאחר ואין לך את גורמי הסיכון למחלות לב (השמנה, עישון, שומני דם, חוסר תנועה). בכ"ז אפשר לעשות כמה שינויים קטנים שיעשו את העבודה: 1. החלף את המלח למלח דל נתרן ועשיר באשלגן (יש בכל סופרמרקט). 2. החלף את הקפה בתה צמחים או קפה דגנים (צ'יקורי/עולש למשל). 3. את המתוקים אפשר לצמצם, גם בלי קשר לל.ד. אם אתה רוצה שינויים באפייה זה קלי קלות: -החלפת הקמח הלבן בנבט חיטה / קמח שיפון / שיבולת שועל / קמח כוסמין / קמח מלא (ברירה אחרונה). -החלפת הסוכר בדבש / דבש תמרים (סילאן) טהור / מייפל טהור / פרות יבשים / סטיויה (תחליף סוכר עשוי מצמח הסטיוה). בכלל לצמצם מתיקות לאט לאט, לשים 3/4 ממה שהיית רגיל ואח"כ 1/2 וכו'. -שימוש בביצים אורגניות עשירות באומגה 3 (אם אפשר) במקום ברגילות -שימוש בחלב סויה / חלב אורז / חלב שיבולת שועל / יוגורט מחלב כבשים או עיזים במקום בחלב פרה או בשמנת. - שימוש בפירות, אגוזים ופרות יבשים בעוגות - גם טעים וגם בריא. שיהיה בהצלחה ובאמת היה רגוע.

מנהל פורום נטורופתיה