צליאק
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום אני אם לנערה בגילאי העשרה (16). לפני כשנתיים הובחנה כ"חולת" צליאק, ומאז אנו מקפידים על דיטה נטולת גלוטן. בנוסף לצליאק, לילדה היה TSH גבוה - המאלץ אותה ליטול אקסדרין 1 ליום במינון של 100 מ"ג. ברצוני לדעת האם יש משהוא בנושא התזונה שיכול לעזור לנו. תודה מראש על העזרה
שלום הדס, חוץ מהמנעות מוחלטת מגלוטן במזון, כמובן, רצוי להמנע ממזונות "גויטרוגנים" אשר לא מתאימים בתת-תריסיות: ירקות מצליבים - כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, קולרבי, לפת, צנון, צנונית. + סויה, דוחן, בוטנים, צנוברים, חרדל (סויה ודוחן מבושלים היטב הם בסדר). מומלץ שביתך תאכל דגי ים, רצוי מימים צפוניים ולא מהים התיכון (סלומון, סול, טונה, הליבוט, בקלה, מקרל, סרדינים...) ואצות (למשל בסושי) המכילים יוד ותמליח רק במלח ים (זאת בהחלט לא המלצה לצרוך הרבה מלח). האם אובחן ממה נובע ה - TSH הגבוה ? (יש מצב הנקרא השימוטו בו מערכת החיסון תוקף את בלוטת התריס, ומאחר ויש צליאק ברקע זה בהחלט יכולה להיות הבעיה - אם כן הטיפול הוא שונה לחלוטין). בריאות שלמה.
תודה רבה על התשובה. אכן הובחן השימוטו אצלה (אגב - גם אצלי הובחנה דלקת מסוג השימוטו). האם ישנו טיפול שהוא למצב זה דרך תזונה נכונה? ושוב מודה מראש על היחס הנפלא